NRK Meny
Normal

Republikansk utfordrer kjempet mot gråten etter uttalelser om død sønn

Rick Santorum og kona Karen reagerte sterkt etter at en Fox News-kommentator gjorde narr av hvordan de behandlet sitt døde barn.

Rick og Karen Santorum

Rick og Karen Santorum måtte kjempe mot gråten da deres dødfødte barn ble brakt på bane under et valgmøte i Iowa mandag.

Foto: SCOTT OLSON / Afp

Presidentkandidat Rick Santorum gjør det overraskende bra på meningsmålingene i Iowa. Senere i dag er staten først ut til å avholde nominasjonsvalg, og den verdikonservative republikaneren håper å kunne utfordre forhåndsfavoritten Mitt Romney.

Santorum får nå mye oppmerksomhet fordi han og kona tok til tårene under et valgmøte i Iowa da deres døde sønn ble brakt på bane.

Santorum og kona har tidligere fortalt om da de mistet sin to timer gamle sønn i 1996, og hvordan familien håndterte dette.

Det hadde vært store komplikasjoner under svangerskapet, og de visste at barnet ikke kom til å leve lenge. Santorum valgte å ikke ta abort. Sjubarnsfaren har fortalt at de tilbrakte natten sammen med det døde spedbarnet på sykehuset, og at de dagen etterpå tok det med hjem og viste det til barna.

Santorum har forklart at det var viktig for dem at hele familien anerkjente at det for tidlig fødte barnet var et ekte menneske.

Harselerte med Santorum

Mandag plukket Fox News-kommentatoren Alan Colmes opp denne saken, og mener det er et bevis på Santorums sviktende dømmekraft. Han mener at dette vil føre til at velgerne vil vende seg bort fra ham, melder CNN.

– Snart får velgerne vite om alle de rare tingene han har sagt og gjort. Som for eksempel å ta sitt barn, som døde etter to timer, med seg hjem og leke med det, sånn at barna kan se at det var ekte, sa Colmes.

Se uttalelsene på Fox News

På et valgmøte i Iowa mandag ble Santorum bedt om å kommentere uttalelsene fra Colmes:

– Det var en veldig vanskelig tid for oss da Gabriel døde, sa Santorum, mens han kjempet mot gråten.

– Veldig upassende

Han forklarte tilhørerne hvor viktig det var for ham og familien å være sammen med den døde sønnen for å anerkjenne at hans liv hadde eksistert.

Samtidig kritiserte Santorum Fox News-kommentatoren for å være ufølsom. Også hans kone Karen Santorum kjempet mot tårene.

– Det var veldig upassende av ham å si det. Jeg håper at han aldri vil oppleve å miste et barn, og bare foreldre kan forstå hvor hjerteskjærende det er, sa hun etterpå til CNN.

Colmes fortalte senere på Twitter at han har beklaget sine ufølsomme uttalelser overfor Santorum.

Santorum har markert seg med sitt syn på abort, ekteskap og homofile rettigheter, og håper å sanke stemmer hos de kristenkonservative velgerne i Iowa.

Santorums gjennombrudd kom da han like før jul ble støttet av talkshowverten Sam Clovis. Clovis er har en stor lytterskare i det nordvestre Iowa, og har aldri tidligere gitt sin støtte til en presidentkandidat før.

I år valgte han å støtte Santorum og kalte ham «den klart mest konservative kandidaten».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt