NRK Meny
Normal

Forventer å stille med Obama igjen

USAs visepresident Joe Biden sier at han forventer å finne navnet sitt på samme stemmeseddel som Barack Obama under presidentvalget neste år.

Barack Obama og Joe Biden

Presdient Barack Obama og visepresident Joe Biden er gode venner, sier Biden.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

– Obama spurte meg for over et år siden om jeg ville stille igjen. Og jeg svarte at jeg ville, sier Biden i et intervju med PBS News Hour.

Ennå ikke sagt at han søker gjenvalg

Presidenten har ennå ikke formelt erklært at han stiller til gjenvalg. Men de nylige forandringene blant de ansatte i Det hvite hus signaliserer at han forbereder valgkampen i 2012.

Selv om de var motstandere i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat i 2008, sier Biden at han og Obama «filosofisk ser helt likt på alt». Og dette gjør det lettere å gjøre en jobb som ikke var hans opprinnelige førstevalg.

– Obama gir meg masse ansvar, og sier: «Bare gjør det». Han kontrollerer ikke at jeg gjør det, sier Biden.

Han legger til at å si ja til å stille som Obamas visepresidentkandidat ver den beste beslutningen han noen sinne har tatt. Han beskriver forholdet mellom dem som det mellom gode venner.

– Forholdet er veldig godt. Men mest av alt stoler vi helt på hverandre. Han vet at jeg passer på ham, og jeg vet at han passer på meg, sier Biden, som var sentator fra delstaten Delaware før han ble visepresident.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt