Forvandlet by i Paraguay til en krigssone under «århundrets ran»

Rundt 50 maskerte menn, utstyrt med automatvåpen, dynamitt og antiluftskyts angrep en politistasjon før de ranet til seg 50 millioner kroner i det som omtales som «århundrets ran» i Paraguay.

Paraguay Robbery Raid

STORE ØDELEGGELSER: Ranerne brukte dynamitt for å komme seg inn til hvelvet.

Foto: Mariana Ladaga/Diario ABC Color / AP

Det minnet mer om en militæroperasjon enn et ran da rundt 50 tungt bevæpnede menn gjennomførte det blodige ranet i grensebyen Ciudad del Este i Paraguay mandag.

Målet var et verditransportfirma og metoden var ekstrem.

De sperret av deler av byen med brennende biler, angrep politistasjonen som en avledningsmanøver og sprengt seg inn i hvelvet til firmaet Prosegur, som driver med verditransport i Sør-Amerika.

En politibetjent mistet livet i angrepet og tre mistenkte gjerningsmenn ble drept etter de flyktet over grensen til Brasil med et utbytte på drøyt 50 millioner kroner.

I dag ble ytterlige 8 personer arrestert av brasiliansk politi, melder nyhetsbyrået Reuters.

Laster kart, vennligst vent...

SMUGLERBY: Ciudad del Este grenser både til Brasil og Argentina. Byen omtales som en frihavn for narkotikasmugling.

Brukte pansrede kjøretøy

Paraguays sikkerhetsminister, Lorenzo Lezcano, omtaler ranet som et nøye planlagt angrep.

Gjerningsmennene var iført skuddsikre vester og brukte pansrede kjøretøy. I tilfelle politiet skulle sette inn helikopter hadde de med seg antiluftskyts.

Dynamitt ble brukt til å ta seg inn i hvelvet hvor det angivelige ble oppbevart rundt 140 millioner kroner, men utbyttet til ranerne var ifølge de berørte firmaet Prosegur på drøye 50 millioner.

BRAZIL-PARAGUAY-CRIME-ROBBERY

UTBYTTE: Politiet i Brasil viser frem ransutbytte.

Foto: HO / AFP

Det oppsto kraftige kamper mellom politiet og gjerningsmennene. Ettersom politistasjonen var avskåret med brennende biler hadde det lokale politiet kun tilgang til vanlige tjenestepistoler og var dermed sjanseløse.

For å unngå en biljakt kastet ranerne eksplosiver og spikermatter etter seg da de flyktet fra byen. De skal deretter ha tatt seg til Brasil med båt over Parana-elven.

Nå har Paraguays president beordret militæret til smuglerbyen hvor ranet fant sted, som er kjent for å være en frihavn for narkotikasmugling, ifølge Ruters.

Tror beryktet fengselsgjeng står bak

Myndighetene i Paraguay sier det var brasilianske gjerningsmenn og flere medier melder at det er den beryktede brasilianske fengselsgjengen Primeiro Comando do Capital (PCC) som står bak det brutale ranet.

Primeiro Comando do Capital, også kjent som PCC – Første hovedstadskommando – ble stiftet etter det blodigste fangeopprøret i brasiliansk historie og har i løpet av få år vokst til å bli Brasils mest beryktede forbryterliga.

Frykter trend

Det har vært andre lignende angrep på verditransportselskap i nabolandene Brasil og Bolivia de siste månedene, ifølge The Washington Post.

Nå har Bolivias innenriksminister, Carlos Romero bedt om et møte med Brasil og Paraguay for å diskutere de brutale ranene. Argentina har også sagt at de vil skjerpe sikkerheten langs sin grense.

Les også: Voldsomme demonstrasjoner i Paraguay: Satte fyr på parlamentet

SISTE NYTT

Siste nytt