Fortsetter søk etter funn av MH370-vrakrester

Vrakrestene som er funnet på øya Mauritius kommer fra det savnede Malaysia Airlines-flyet.

AUSTRALIA-MALAYSIA-CHINA-AVIATION-MH370-TRANSPORT-MAURITIUS

FRA MH370: Analyser bekrefter at vrakrester som ble funnet på Mauritius stammer fra passasjerflyet som forsvant med 239 mennesker ombord.

Foto: STR / Afp

Nye analyser av vrakrestene som ble funnet på øya Mauritius i mai bekrefter at de stammer fra passasjerflyet fra Malaysia Airlines som forsvant over Det indiske hav 8. mars i 2014.

Det opplyser malaysiske og australske myndigheter, ifølge AP.

Det er eksperter ved Australian Transport Safety Bureau (ATSB) som har analysert det som viste seg å være deler av en flyvinge.

Fortsetter søk

Det var et nummer på vrakrestene som gjorde at etterforskerne kunne identifisere delen som ble funnet. Flere vrakdeler har skylt i land langs strender ved Indiahavet etter at flyet forsvant med 239 mennesker ombord på vei fra Kuala Lumpur til Beijing for to år siden.

Så langt har ingen av funnene bidratt til å finne hoveddelen av vraket, noe etterforskerne er avhengige av for å få tak i de svarte boksene som kan gi svar på hvorfor flyet gikk ut av kurs og forsvant.

Ifølge AP fortsetter søkene basert på de siste funnene langs den 120 000 kvadratkilometer lange sonen utenfor australias vestkyst.

Nye søkeområder

Eksperter har også analysert vingerester som har blitt funnet i Tanzania og på den franske øya La Reunion for å undersøke om disse kan innskrenke nye søkeområder.

I juli opplyste kinesiske og australske myndigheter at søkene, som har kostet over 160 millioner dollar, stanses med mindre nye funn kan bidra til å oppklare nøyaktig hvor flyet kan være.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt