Hopp til innhold

Forteller om grusomme scener

Thomas O'Malley sier han aldri vil glemme det synet som møtte ham etter at bomben gikk av i Bangkok.

Eksplosjon i Bangkok
Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / Afp

Minst 19 mennesker ble drept i en bombeeksplosjon i sentrum av Bangkok mandag ettermiddag norsk tid. Ifølge thailandsk politi skal over 120 mennesker være såret.

– Jeg så røyk, ild og en ildkule. Jeg vil aldri glemme det jeg så. Det var kroppsdeler over alt, sier Thomas O'Malley til Sky News. Han bor i Bangkok, og var ute og jogget like ved der eksplosjonen skjedde.

Bombeangrep i Bangkok.

BOMBEANGREP: Det er fremdeles uklart hvem som står bak bomben som drepte minst 19 personer i den thailandske hovedstaden.

Foto: Mark Baker / Ap

Angrepet skjedde i et travelt veikryss like ved Erawan, en hindubuddhistisk helligdom som er hyppig besøkt av turister og fastboende. I nærheten er det også et populært shoppingområdet.

– Det er et kryss med mye folk, så det var en forferdelig plass dette skjedde, sier O'Malley i intervjuet.

– Hele rommet ristet

Pim Niyomwan jobber som engelsklærer i bygget ved siden av Erawan.

– Plutselig hørte jeg et kjempesmell. Hele rommet ristet. Det var som om noen slapp en rivningskule på toppen av bygningen. Mine fire studenter var hysteriske, sier Niyomwan til Ap.

Eksplosjon i Bangkok

DRAMATISK: Her frakter helsepersonell bort en av de skadde etter terrorangrepet.

Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / Afp

Utenriksdepartementet sier til NTB at de ikke har noen indikasjoner på at nordmenn er rammet av eksplosjonen i Bangkok.

Norske Kristine Misvær Stenbeck var ikke vitne til det som skjedde, men fant det ut på nettet etter endt arbeidsdag. Hun mener mange er redde etter angrepet.

Skal ha uskadeliggjort flere bomber

Avisa Bangkok Post melder at politiet har uskadeliggjort to andre bomber som ble oppdaget etter eksplosjonen. Det ene skal ha vært festet til en støttepilar under en skytrain-bane.

Det er fremdeles uklart hvem som står bak terrorangrepet. Thailands forsvarsminister Prawit Wiongsuwan sier at målet er å ødelegge Thailands turistindustri. En talsmann for politiet sier at et «betydelig» antall blant de drepte er utlendinger, skriver NTB.

SISTE NYTT

Siste nytt