Ny forsvarsminister i Ukraina

MOSKVA (NRK): Ukrainas president Petro Porosjenko har utnevnt sjefen for nasjonalgarden i landet til ny forsvarsminister. Det er den tredje forsvarsministeren Ukraina får på vel et halvt år.

Ukrainas forsvarminister Stepan Poltorak

Ukrainas tredje forsvarsminister på et halvt år heter Stepan Poltorak.

Foto: Ukrainsk pres-administrasjon

49 år gamle Stepan Poltorak er altså mannen som etter alt å dømme skal forsøke å få skikk på det ukrainske forsvaret, som sliter med store problemer etter et halvt år med krig mot separatistene øst i landet.

Fra Den røde arme

Poltorak har som de fleste andre ukrainske offiser sin bakgrunn fra det gamle sovjetiske militære, og han har siden april i år ledet den ukrainske nasjonalgarden.

Dette har vært blant de soldatene som har klart seg best i kampen mot separatistene. Men også avdelinger fra nasjonalgarden måtte vike under de harde kampene i slutten av august i år.

Den tidligere forsvarssjefen Valerij Geletay ba selv om å bli avløst etter at han har fått sterk kritikk for den måten han har ledet offensiven mot separatistene.

3000 døde

Ifølge president Porosjenko har den nye forsvarsministeren sterk støtte blant vanlige soldater og offiserer, og det er viktig når landet nå skal bygge opp forsvaret på nytt.

Stepan Poltorak må formelt godkjennes som forsvarsminister av de ukrainske parlamentet, men det er ventet at det er en ren formalsak.

Mer enn 3000 mennesker, blant dem trolig over 1000 soldater fra den ukrainske hæren, har mistet livet det siste halve året i forbindelse med kampene øst i landet.

SISTE NYTT

Siste nytt

Britene hedrer prins Philip

Kanoner over hele Storbritannia blir avfyrt lørdag i en hyllest til avdøde prins Philip. Koronarestriksjoner gjør at bare 30 personer får være med i bisettelsen.

Vulkanutbrudd på karibiske St. Vincent – 16.000 bedt om å evakuere

En vulkan på øya St. Vincent i Karibia har sitt første utbrudd på 40 år. Utbruddet startet fredag.