NRK Meny
Normal

Vil gå gjennom bevisene på nytt

I dag skal forsvarsadvokaten til Moland og French overbevise dommerne om at de to er uskyldige.

Rettssak i Kongo
Foto: Vatn, Vegar K. / SCANPIX

Kristian Aanensen i Kongo
Foto: NRK

André Kibembe holder i dag sin sluttprosedyre i rettssaken mot de to fengslede nordmennene i Kongo. Og, som NRK.no tidligere har skrevet, vil Kibembe vise til aktors indiserekke i sin bevisføring.

- De er uskyldige

- De er ikke skyldige i det de står tiltalt for. Vi skal i dag analysere alle bevisene på nytt, og kan bevise at de ikke har gjort noe ulovlig i Kongo, sier Kibembe til NRK.

For ifølge André Kibembe har aktoratet bygget hele sin argumentasjon på indisier, som de ikke kan bevise, og han vil argumentere for at loven må følges, også i Kongo.

Andre Kibambe

Forsvarer André Kibambe.

Foto: Jørn Tveter / NRK

Etter at forsvareren i dag har holdt sin sluttprosedyre der han ber om at de to mistenkte nordmennene frifinnes, så vil aktoratet få mulighet til å svare på eventuelle uklarheter, spørsmål eller beskyldninger.

Tror ikke på en ny utsettelse

- Etter meg vil aktoratet få mulighet til å ta ordet, men jeg tror ikke de vil få noen ny utsettelse i denne saken, som allerede har tatt ganske lang tid, sier advokaten.

Deretter vil tribunalet trekke seg tilbake og avsi en dom i løpet av 8 dager. Kibembe tror dommen faller før denne fristen.

- Jeg tror en dom i saken vil falle i løpet av denne uken. Torsdag eller fredag er mitt tips.

Ønsker å fortsette

Foreløpig er det usikkert om aktoratet vil rekke å svare på eventuelle beskyldninger eller spørsmål i dag, eller om de må be om en utsettelse for å kunne forberede seg på eventuelle spørsmål eller påstander fra Kibembe.

Det er også usikkert om vi får en dom denne uken eller om tribunalet bruker maks tid og avsier sin dom i midten av neste uke.

En ting som er sikkert, er at en fellende dom vil bli anket, og Kibembe er klar til å fortsette.

- Jeg er klar til å følge denne saken helt til høyesterett hvis Moland og French vil ha meg som deres forsvarsadvokat videre.

Rettssaken i Kongo

Tjostolv Moland og Joshua French i retten i Kongo.

Foto: Vegard Vatn / SCANPIX
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt