I et møte med den sørkoreanske nasjonalforsamlingen kom den amerikanske presidenten med nye advarsler mot Nord-Korea.
Trump sa at han er mer villig enn noen tidligere amerikansk president til å bruke militærkrefter mot Pyongyang, dersom Nord-Korea fortsetter å true USA og amerikanernes allierte.
BESØK: Trump har tirsdag besøkt den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in.
Foto: Andrew Harnik / AP– Det er en veldig annerledes administrasjon nå enn det USA har hatt før. Ikke undervurder oss og ikke test oss, sa han.
Trump sendte også det han kalte en «direkte beskjed» til Kim Jong-un:
– Våpnene dere har gjør dere ikke tryggere, de setter regimet deres i stor fare, sa Trump, som også kalte Nord-Korea for «Et helvete som ingen personer fortjener» foran den sørkoreanske nasjonalforsamlingen.
Han oppfordret også alle land til å isolere regimet fullstendig, og å nekte landet alle former for hjelp og støtte.
- Les mer:
- Les mer:
Været ødela for hemmelig besøk
Trump forsøkte tidlig onsdag morgen lokal tid å besøke den demilitariserte sonen mellom Sør-Korea og Nord-Korea. Men det hele ble avlyst i siste minutt grunnet tåke.
Ifølge en pressemelding fra Det hvite hus ble det ikke noen tur til nordkoreansk territorium på presidenten på grunn av dårlig vær, melder flere nyhetsbyråer natt til onsdag.
Presidentens helikopter Marine One hadde vært fem minutter i luften da det måtte snu og fly tilbake på grunn av tåke.
MÅTTE SNU: Det hemmelige besøket ble avlyst på grunn av tåke.
Foto: Andrew Harnik / AP– Jeg tror han er ganske frustrert over at han måtte endre planene, sier presidentens talskvinne Sarah Huckabee Sanders.
Tidligere har Det hvite hus opplyst om at presidenten ikke ville dra til den demilitariserte sonen på grunn av en stram tidsplan og fordi et eventuelt besøk ville ha vært «klisjé».
Den opprinnelige planen var at Trump i stedet skulle besøke militærbasen Camp Humphreys sør for Seoul, for å snakke om samarbeidet mellom USA og Sør-Korea.
SONE: På grensen mellom Sør- og Nord-Korea ligger den demilitariserte sonen.
Foto: Wong Maye-e / APDen siste tiden har forsvarsminister James Mattis, visepresident Mike Pence og utenriksminister Rex Tillerson alle besøkt området.
Et besøk til den berømte sonen som skiller de to koreanske statene har blitt en tradisjon blant amerikanske presidenter. Samtlige presidenter siden Ronald Reagan har besøkt grenseområdet, skriver NTB.
Også Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg besøkte området for kort tid siden.
Rundreise
Trump er på en rundreise i Asia. Til nå har han vært innom Japan og Sør-Korea. Kina, Vietnam og Filippinene gjenstår.
Trumps ansatte skal angivelig være bekymret for at en uheldig Twitter-melding kan ødelegge noen av de ømfintlige temaene som skal diskuteres.
Samtidig skal Trump være bekymret for at den amerikanske etterforskningen av Russland-forbindelsene skal påvirke forhandlingene med de asiatiske statslederne.
BESØKTE: Tidligere president Barack Obama besøkte sonen i 2012.
Foto: Saul Loeb / AFP