NRK Meny
Normal

14 timers drama er over i Freiburg

Politiet har pågrepet mannen som hadde forskanset seg på et gatekjøkken i den tyske byen Freiburg i over et halvt døgn. Sammen med ham var tolv mennesker, blant dem barn.

Forskanset i Freiburg

Tysk politi utenfor gatekjøkkenet der mannen hadde forskanset seg.

Foto: PATRICK SEEGER / Afp

Torsdag kveld forskanset mannen seg i et gatekjøkken i Freiburg, sørvest i Tyskland. Etter hvert var det tolv andre i personer i lokalet, ifølge Badische Zeittung, både kvinner og barn. De skal være venner og slektninger av 36-åringen, som er en kjenning av politiet.

– Siatuasjonen er truende, men mannen holder ikke gisler, sa en talsmann for politiet til den tyske avisen Die Welt.

Er der trolig frivillig

Mann forskanset seg i Freiburg

Brannvesen og sykebiler sto klare hele natten.

Foto: VINCENT KESSLER / Reuters

– Dette er ingen gisselsituasjon, men situasjonen er truende, sa en talsmann for politiet til Die Welt fredag morgen. Til tv-kanalen ZDF sa talsmannen at de ikke vil la seg presse på tid, men være der til mannen gir seg og overgir seg.

Hva som skjedde er uklart og det ble sagt at mannen har tatt gisler, men trolig var flere av dem som oppholdt seg på stedet der frivillig. Flere av dem skal ha kommet dit for å overtale ham til å overgi seg.

Politiet sperret av et stort område rundt gatekjøkkenet. Spesialstyrker fra politiet, brannvesen og ambulansepersonell var også på stedet.

Det var rundt klokka 19 torsdag kveld at mannen forskanset seg. Tidligere på dagen hadde han uteblitt fra et rettsmøte. Mannen skal tidligere være straffedømt blant annet for brudd på narkotika- og våpenloven.

36-åringen skal ikke ha fremsatt noen krav, men hevdet å ha med seg bomber og truet med å sprenge stedet i lufta. Han ble torsdag kveld beskrevet som følelsesmessig ustabil av politiet.

I løpet av natten holdt politiet telefonkontakt med mannen. En politimann fortalte lokalavisen at forhandlingene var vanskelige.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt