Samtalene tillegges stor betydning, fordi de er ledd i en sterkt vitalisert dialog, der Japan og USA fanger opp hvert ord som blir sagt.

Den nordkoreanske delegasjonslederen Kim Ryung-sun skåler med Sør-Koreas minister for gjenforening Jeong Se-hyun. (Foto: Reuters/Scanpix)
Nord-Korea har på forhånd innført visse økonomiske reformer. Det nærmer seg dessuten presidentvalg i Sør-Korea. Mange sørkoreanere er lei av samtaler som avføder store ord og lite handling.
Jernbane
Samtalene ventes å ville dreie seg om økonomisk samarbeid, militære forbindelser og familiegjenforening.
Planene om å fullføre jernbaneforbindelsen mellom de to statene ventes å bli en prøvestein på om klimaet er godt nok til å oppnå resultater. Flere tidligere runder med samtaler mellom de to nabolandene har løpt ut i sanden.
Forsoningsforsøkene fikk et tilbakeslag i slutten av juni, da krigsskip fra de to land støtte sammen i Gulehavet. Men i juli beklaget Nord-Korea episoden, og gjenopptok kontakten med USA og Japan.
Svanesang?
Forhandlingene er den sørkoreanske presidenten Kim Dae-jungs politiske svanesang, sier observatører i Seoul. De gir ham en siste sjanse til å vise fram den mye omtalte solskinnspolitikken overfor naboene i nord.
I forrige uke mistet Kims regjerende Millennium-parti sitt flertall i nasjonalforsamlingen etter en runde med katastrofale suppleringsvalg. Presidenten har dermed svært lite spillerom for innrømmelser overfor nordkoreanerne, mener observatørene.
Det konservative opposisjonspartiet GNP advarte mandag regjeringen mot å prøve å utnytte kontakten med Nord-Korea innenrikspolitisk.
Valgkamp
Alle landets partier er i full gang med forberedelsene til presidentvalget i desember. Kim Dae-jung, som har vært mer forsonlig innstilt overfor Nord-Korea enn noen sørkoreansk leder siden Korea-krigen (1950-53), kan ifølge grunnloven ikke søke gjenvalg.
Det er få som venter at denne runden med samtaler vil føre til nye avtaler. Partene vil nok i stedet konsentrere seg om tiltak som de tidligere er blitt enige om, men som de ennå ikke har greid å sette ut i livet, sier Seoul-analytikeren Lee Jong-seok.