NRK Meny
Normal

Israel forlenger våpenhvile - avvist av Hamas

Israel forlenger den humanitære våpenhvilen fram til søndag kveld. Hamas nekter å være med på våpenhvilen og fortsatte natt til søndag å raketter mot Israel.

Israelske soldater

Israelske soldater har latt våpnene ligge som følge av utvidelsen av våpenhvilen frem til midnatt søndag. Hamas har avvist våpenhvilen.

Foto: Oded Balilty / Ap

En israelsk tjenestemann sier at den israelske regjeringen lørdag kveld besluttet å utvide våpenhvilen til midnatt søndag, men at soldater samtidig vil fortsette letingen etter Hamas' tunneler.

Den tolv timer lange våpenhvilen ble innledet lørdag morgen. Hamas innførte våpenhvile samtidig, men da Israel forlenget sin i fire timer til, fulgte ikke Hamas opp.

Gjennom natt til søndag har Hamas fortsatt å skyte rundt 20 raketter mot Israel.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Var uenig om våpenhvile

Israels militære inngikk en våpenhvile lørdag morgen på den betingelse at militært personell kunne fortsette søket inne på Gazastripen etter tunneler som brukes av krigerne i Hamas.

Det ble ved 17-tiden lørdag kveld kjent at Israel forlenger våpenhvilen med fire timer. Deretter ble den forlenget ytterligere, til midnatt søndag.

Ifølge Nyhetsbyrået AFP avviser Hamas Israels utvidede våpenhvile.

Bare om de israelske stridsvognene trekkes ut av Gazastripen vil Hamas gå med på våpenhvilen.

– Ingen humanitær våpenhvile er gyldig uten at stridsvognene trekkes ut og at innbyggerne fritt kan returnere til sine hjem, og at sykebiler med sårede fritt kan bevege seg rundt i Gaza, sier talsmann for Hamas Fawzi Barhum.

Hamas sier at de av den grunn vil fortsette å skyte raketter mot Israel fra Gazastripen, ifølge Reuters.

Raketter mot Tel Aviv i natt

Flere nyhetsbyråer meldte at Hamas hadde gjenopptatt skytingen av raketter fra Gazastripen mot Israel i 22-tiden lokal tid lørdag – to timer etter at den tolv timer lange våpenhvilen utløpte.

Flere raketter skal ha blitt skutt mot Tel Aviv-området, mens sirener fra israelsk politi ulte og advarte befolkningen.

Én israelsk soldat ble drept nær Gazastripen i løpet av nattens rakettangrep, opplyser en talskvinne for den israelske hæren. Dermed er i alt 43 israelske soldater og tre sivile israelere drept siden bakkeoffensiven ble innledet den 8. juli.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt