NRK Meny
Normal

Forhandlingshåp i Thailand

Okkupantene på den internasjonale flyplassen i Bangkok har gått med på å forhandle med myndighetene. Det skal skje søndag.

Demonstranter i Bangkok
Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / REUTERS

Det opplyser en polititjenestemann. Avtalen om forhandlinger har kommet i stand etter uoffisielle kontakter mellom partene.

Lokale politiske ledere, representanter for pressen, menneskerettighetsbevegelsen og luftfartsmyndighetene skal delta i samtalene.

De mange tusen demonstrantene har beleiret flyplassen siden tirsdag. I går okkuperte de også hovedstadens nasjonale flyplass, og har insistert på å holde ut til regjeringen går av.

Politiet i stilling

Flere hundre polititjenestemenn har gått i stilling utenfor flyplassen etter at statsministeren innførte unntakstilstand på begge de okkuperte flyplassene i går, men politileder forsikrer at de ikke vil angripe demonstrantene.

Statsministeren lovet i en TV-tale i dag at myndighetene skal ta milde midler i bruk mot demonstrantene.

Samtidig som demonstranter og politi står ansikt til ansikt utenfor flyplassterminalen, har statsminister Somchai Wongsawat sparket landets politisjef.

Politisjefen sparket

I den offisielle beskjeden om avgjørelsen oppgir ikke statsministeren noen grunn, men en regjeringstalsmann sier at det skyldes politisjefens håndtering av den politiske krisen med langvarige demonstrasjoner og beleiringen av hovedstadens to flyplasser.

Noen av de mange som har ventet på flyleilighet ut av Thailand har kommet seg av gårde etter at myndighetene åpnet en militær flyplass sør for hovedstaden for sivil trafikk i går. Flyplassen har svært begrenset kapasitet, og det store flertallet av de 90.000 som venter på et ledig flysete, må fortsatt smøre seg med tålmodighet

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt