Foreldre til IS-offer sjokkerte over fransk politiker

Lederen av det ytterliggående franske høyrepartiet Nasjonal Front har tvitret blodige, usensurerte bilder av IS-ofre som blir drept. Foreldrene til James Foley reagerer med vantro og sjokk.

James Foley og Marine Le Pen

USENSURERT: Foreldrene til James Foley ønsker ikke at bilder av hans døde, mishandlede kropp skal spres på internett. Det tar ikke Marine Le Pen hensyn til.

Foto: Handout/STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

– Vi er svært opprørt over hvordan Le Pen utnytter Jim for egen politisk gevinst, og håper at bildet av vår sønn, sammen med de to andre bildene, blir fjernet umiddelbart, sier foreldrene John og Diane Foley i en felles uttalelse, skriver The Guardian.

Torsdag morgen fjernet Le Pen bildet av Foley fra sin twitterkonto. To andre bilder ligger der fortsatt klokken 12 torsdag.

Bildene er for detaljerte til at NRK ønsker å gjengi dem på våre nettsider.

Publiserer sjeldne IS-bilder

De viser kroppen til amerikaneren James Foley etter at han ble halshugget i 2014, et IS-offer som brennes levende og en mann som blir overkjørt av en tanks.

Hovedtendensen i media verden over har vært at man ikke publiserer slike bilder usensurert, fordi det ikke er ønskelig å gi terrorgruppen den oppmerksomheten de etterspør i sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

John og Diane Foley møtte pressen utenfor deres eget hjem da det ble kjent at sønnen var drept

– Vår familie ble i dag tidlig gjort oppmerksom på den skamløse bruken av det usensurerte bildet av vår sønn, sier foreldrene John og Diane Foley i en uttalelse. Her møtte de pressen utenfor deres eget hjem da det ble kjent at sønnen var drept i 2014.

Foto: Jim Cole / Ap

Svar til journalist

Marine Le Pen postet de tre bildene etter at franske BFM TV sendte et intervju, hvor journalisten trakk paralleller mellom den franske partiet FN og IS.

Journalisten Jean-Jacques Bourdin, som er kjent for å være kontroversiell, sa de hadde til felles at begge fokuserte mye på identitet.

«Dette er #Daesh!» har Le Pen skrevet over bildene.

Daesh er den arabiske forkortelsen for IS. Hun ønsket trolig å vise forskjellen mellom FN og IS, noe som har slått helt feil ut.

Kritikken har haglet mot den innvandringskritiske politikeren, og det hele kan ende med søksmål og rettssak.

Rapportert av innenriksministeren

Innenriksminister Bernard Cazeneuve rapporterte bildene til en plattform som tar for seg upassende, ulovlige og støtende bilder i Frankrike, skriver BFM TV.

Påtalemyndigheten i forstaden Nanterre utenfor Paris har startet etterforskning av bildepubliseringen, ifølge kanalen.

– Disse bildene er propaganda for Daesh, og er dermed en avskyelighet, en vederstyggelighet og en fornærmelse mot alle ofre for terrorisme, sa innenriksministeren i parlamentet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt