NRK Meny
Normal

Pakistans parlament vedtar fordømmelse av Aftenposten

Underhuset i det pakistanske parlamentet vedtok enstemmig å fordømme Aftenpostens gjengivelse av Muhammed-karikaturene.

Aftenposten
Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK

Det er Aftenposten.no som omtaler vedtaket i dag.

Resolusjonen som fordømmer trykkingen av de danske karikaturtegningene i Aftenposten forrige uke, ble vedtatt uten debatt i nasjonaforsamlingen i Islamabad.

Tar til etterretning

Hilde Haugsgjerd, redaktør i Aftenposten

Hilde Haugsgjerd, sjefredaktør i Aftenposten

Foto: Marit Hverven / NRK

Fra før har Pakistans utenriksdepartement fordømt trykkingen av karikaturene. Da uttalte sjefredaktør Hilde Haugsgjerd seg til sin egen avis slik:

- Hvis det stemmer, så tar vi det til etterretning. Jeg er glad for at forholdene ikke er slik i Norge at regjeringen blander seg inn i hvordan mediene dekker saker, sa hun.

Tatt med mobil

Aftenposten har ikke fått tilgang på hele ordlyden av dagens vedtak i parlamentet, men har oversatt den delen av teksten som er synlig på et mobilbilde.

Denne forsamlingen [del av teksten mangler] viser til dansk avis Aftenpostens trykte karikaturer av profeten Mohammed (fred være med ham), og fordømmer dette på det sterkeste og forlanger fra den norske regjering at den tar dette opp (med avisen) for at religionene i verden fremdeles kan være i harmoni med hverandre. [del av teksten mangler] Fordi disse karikaturene har såret følelsene til alle verdens muslimer. Dette er et forsøk/konspirasjon for å fremprovosere sterke følelser. Denne forsamlingen oppfordrer FN på det sterkeste at FN klargjør loven [del av teksten mangler] for den person som fra Adam til Moses, og videre til Mohammed hetser disse, og setter i verk tiltak for å straffe denne personen.

Fra vedtaket i Pakistans parlament

Resolusjonen ble foreslått av lederen i det islamistiske partiet Jamiat Ulma e Pakistan, Sahibzada Fazal Kareem.

Fordømmelse fra Iran

Også Iran har reagert. - Den norske regjeringen har et spesielt ansvar for å ta tak i dette, sier talsmann for det iranske utenriksdepartementet, Ramin Mehmanparast til avisen Tehran Times .

Han sier også at den norske regjeringen bør sette i verk tiltak for å forhindre flere slike provoksjoner i fremtiden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt