Forbyr store bager på franske strender

Turister og franskmenn får merke de nye strenge antiterrorlovene på kroppen denne sommeren. Nå forbys nemlig store bager og kofferter på enkelte strender og gater.

Fransk politi på en stand i Frankrike

Tungt bevæpnede politi er godt synlig langs strendene i Frankrike.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Tungt bevæpnede politifolk skal skape trygghet i et ferierende Frankrike.

Med 11 terrorangrep i løpet av de siste 19 månedene, så er det mange som har spurt seg om franske myndigheter har kontroll. Nå innfører de flere tiltak som de håper vil bedre sikkerheten.

Vil bli bortvist

Hvert år besøker flere tusen nordmenn områdene rundt Nice der 84 mennesker mistet livet den 14. juli.

I nabobyen Cannes, på den franske rivieraen, innførte de i går forbud mot kofferter og andre store ikke-gjennomsiktige bager som kan skjule våpen, eksplosiver eller annet farlig materiell, skriver The Telegraph.

Forbudet gjelder på strender i byen og noen sentrale gater, skriver Cannes.com. Og de som ikke følger reglene må belage seg på en bot eller bortvisning fra området, heter det videre.

Forbudet vil gjelde frem til 31. oktober, ifølge den franske journalisten Matthias Galante.

Laster Twitter-innhold
France Security

Soldater langs stranden i Biarritz denne uken.

Foto: Bob Edme / Ap

Oppretter nasjonalgarde

I dag ble det også kjent at president François Hollande vil opprette en egen nasjonalgarde bestående av den eksisterende reservestyrken, og som skal ha som mål om å skape en hjemlig forsvarsenhet «til tjeneste og beskyttelse av det franske folk», ifølge presidenten.

Landets forsvarsråd skal møtes i begynnelsen av august, og målsettingen er å etablere en operativ nasjonalgarde «så fort som mulig».

Frankrike har ikke hatt en nasjonalgarde siden den gamle nasjonalgarden ble oppløst 1872. Den eksisterte separat fra militæret, og medlemmene spilte en viktig rolle under de franske revolusjonene.

I dag identifiserte franske myndigheter de to terroristene som stod bak kirkeangrepet i Normandie denne uken.

De to skal ha sverget troskap til IS i forkant av angrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt