Forbyr hester nord-øst i Nigeria

Hæren i Nigeria forbyr bruken av hest i Borno, nordøst i landet. Årsaken er at Boko Haram bruker hest når de angriper.

I tradisjonelle klær på festival i Nigeria

Menn og hester pyntet i tradisjonelle klær på festival i byen Kano, nord i Nigeria. Nå blir hestebruk forbudt i Borno-regionen. (Arkivfoto).

Foto: GORAN TOMASEVIC / REUTERS

I slutten av august brukte islamistgruppen hester da den angrep tre landsbyer i regionen og drepte 80 mennesker. Noen dager senere ble noen titalls drept i et lignende angrep, melder AFP.

Ifølge nyhetsbyrået har nå de militære myndighetene gått til et uvanlig skritt.

– I hele Borno blir det nå forbudt å bruke hester for å avverge flere angrep fra Boko Haram, sier oberst Tukur Gusau, som er talsmann for hæren.

Tror bare terrorister vil trosse forbudet

Talsmannen forteller at hærens fremmarsj i regionen har uroet Boko Haram. Blant annet fordi det har hindret dem i få forsyninger av blant annet bensin.

– Dermed har de vært nødt til å sette fra seg bilene sine og bruke hester når de angriper avsidesliggende landsbyer, sier Gusau.

Han mener forbudet vil gjøre det enklere for soldatene å skille lokale beboere fra terrorister.

– Vi vet at bare terrorister vil ignorer dette forbudet og dermed kan være tropper gjøre det de har fått ordre om å gjøre når de møter på en, legger han til.

Glade for forbudet

Forbudet ble vedtatt etter diskusjoner mellom myndighetene i Borno og et råd av tradisjonelle høvdinger.

– Vi er glade for dette forbudet fordi det kan bety en slutt på angrepene fra Boko Haram, sier høvding Malam Ba'Kura i Dikwa, et distrikt som nylig er frigjort.

Mandag besøkte den nigerianske presidenten Muhammadu Buhari Ghana. Han sa da at Boko Haram er i ferd med å bli presset vekk og at hæren vinner stadig større terreng.

Over 1000 mennesker skal være drept i voldelighetene i det nordøstre Nigeria siden Muhammadu Buhari overtok som president i slutten av mai i år.

SISTE NYTT

Siste nytt