NRK Meny
Normal

Folkpartiet fornøyd

Det skandalerammede Folkpartiet gjorde et dårlig valg, og fikk oppslutningen nesten halvert. Partileder Lars Leijonborg er likevel fornøyd.

 

Lars Leijonborg
Foto: Bob Strong, BOB STRONG

Folkpartiet endte med 7,5 prosent av stemmene, nesten en halvering av oppslutningen sammenlignet med valgresultatet fra 2002.

I sin tale på valgvaken natt til i dag sa partileder Lars Leijonborg flere ganger at han tror skandalen rundt datainnbruddet hos Socialdemokraterna er en av grunnene til tilbakegangen.

- Borgerlig seier viktigst

Likevel er han fornøyd med resultatet, og mener den borgerlige alliansens seier er viktigere.

– Jeg er svært, svært fornøyd i kveld, men det er klart at det hadde vært gøyere dersom det hadde gått bra for vårt parti, sa han til sine partifeller på valgvaken.

Leijonborg mener de arbeidsløse er vinnerne etter valget og sier han skal jobbe i fire år for å leve opp til valgløftene sine.

– Vi skal kjempe hardt for å nå disse målene. Vi skal vinne valget i 2010, sier han.

Partisekretær Johan Jakobsson måtte trekke seg da det i innspurten av valgkampen kom fram at medlemmer av Folkpartiet hadde hatt tilgang til Socialdemokraternas datasystem. Politiet etterforsker saken, som har blitt en stor belastning også for partiets pressesjef.

Tirsdag i forrige uke ble det funnet en bombe ved Folkpartiets valgbod i Malmö.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt