NRK Meny
Normal

Fogh Rasmussen fortsetter trolig

Mye tyder på at Anders Fogh Rasmussen fortsetter som Danmarks statsminister etter morgendagens valg.

Anders Fogh Rasmussen (t.v) og Naser Khader

Anders Fogh Rasmussen (t.v) og Naser Khader

Foto: BOB STRONG / REUTERS

Under den store partilederdebatten på dansk fjernsyn sent i går kveld sa lederen for det nye partiet Ny Alliance, Naser Khader, for første gang at Fogh Rasmussen også er deres statsministerkandidat.

Forvirring i leiren

Men Khader forvirret deltakerne i debatten da han tilføyde at partiet

også krever en såkalt "dronningerunde" dersom ikke Fogh Rasmussen har flertall etter valget på tirsdag.

En dronningerunde er en prosess hvor partilederne - etter valget - går til dronningen og peker ut hvem de mener bør være såkalt kongelig undersøker, som er den personen som de mener bør undersøke mulighetene for å danne en regjering.

Fogh Rasmussen sier han forholder seg til at Khader har utpekt ham til statsministerkandidat, men den øvrige delen av koalisjonsleiren var nokså forvirret over utsagnet.

- Beveger seg mot oss

De konservatives formann, Bendt Bendtsen, kaller Khaders uttalelse "tvetydig". Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, kaller uttalelsen "meget forvirrende".

- En av grunnene til at vi peker på Anders Fogh Rasmussen er at politikken hans nå beveger seg mot oss på senrale områder, sier Khader, og snakker om forretnings- og skattepolitikk.

Tidligere i går ble Khader presset i avisen Berlingske Tidende av den viktige støttespilleren og forretningsmannen Asger Aamund. Aamund synes det er kritikkverdig at Khaders parti ikke kommer med en klarere støtte til Fogh Rasmussen.

Asger Aamund har vært med på å skrive partiprogrammet til Ny Alliance.

Se også innslag i NRK Nett-TV Nyheter: Støtte til Fogh Rasmussen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt