NRK Meny
Normal

Fødte og forlot baby på flyet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En ugift indisk kvinne fødte et barn på flytoalettet, og forlot det der. Barn utenfor ekteskap er et taubelagt felt i verdens nest mest folkerike land.

Lokalt politi og leger opplyste om hendelsen til CNN torsdag.

Kabinpersonell fra Turkmenistan Airlines fikk barnet til sykehus etter at flyet landet i den Nord-Indiske byen Amritsar onsdag, sier Varinder Kumar i politiet i byen.

Toalettet ble tatt med til sykehuset, og kirurger måtte skjære det vekk for å få den nyfødte ut. Det opplyser H.P. Singh, en lege ved Fortis Escorts-sykehuset i Amritsar, til CNN.

Risikerer syv års fengsel

Barnets tilstand var kritisk, og det kan ta minst to til tre dager før det kommer seg. Tilstanden til moren, som ble tatt inn på det samme sykehuset, var stabil.

– Hun var ugift. Det ser ut som om hun ville bli kvitt barnet, sier Singh.

Politiet bekrefter at kvinnen ikke var gift, og planlegger å avhøre henne når det er medisinsk forsvarlig.

Å forlate nyfødte kan medføre en straff på opp til syv års fengsel, ifølge Kumar.

– Vi vil vurdere hva vi skal gjøre etter avhørene, sier han.

Tabubelagt

Khushboo

TABUBELAGT: Indisk høyesterett avviste tidligere i år mer enn 20 saker mot den kvinnelige indiske skuespilleren Khushboo. Hennes kommentater om sex før ekteskapet i 2005 førte til skarpe reaksjoner.

Foto: STRINGER/INDIA / REUTERS

Moren er trolig 25 år gammel, og kommer ifølge politiet fra Hoshiarpur-distriktet i delstaten Punjab. Flyet hun satt på kom fra Ashgabat i Turkmenistan.

Sex før ekteskapet er et tabubelagt tema i India.

I fjor bestemte landets nasjonale overvåkningsorgan for kvinnerettigheter at en sak om unge kommende bruder skulle etterforskes. Bakgrunnen var rapporter om at de unge kvinnene måtte gjennom «jomfrutester» før et massebryllup.

Tidligere i år bestemte Indias øverste domstol at samboerforhold mellom voksne mennesker ikke er lovstridig.

Høyesterett avviste også mer enn 20 saker mot den kvinnelige indiske skuespilleren Khushboo. Hennes kommentarer om sex før ekteskapet i 2005 førte til skarpe reaksjoner.

Khushboo har sagt at målet med kommentarene var å sette søkelyset på forhåndsregler partnere bør ta for å unngå å få AIDS.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt