Hopp til innhold

Født 11. september - drept lørdag

Christina Green ble født 11. september 2001, og var avbildet i boken «Faces of Hope» om barn som ble født mens New York ble angrepet. I går ble hun skutt og drept i Tucson.

Ni år gamle Christina Green ble skutt i Tucson

Ni år gamle Christina Green ble skutt og drept i Tucson lørdag.

Foto: Mark Henle / Ap

Ni år gamle Green ble født i delstaten Maryland samme dag som terrorangrepet i 2001. I går ville hun møte en person hun så opp til - en kvinne i den amerikanske Kongressen.

Ønsket å bli politiker

Ifølge TV-kanalen CBS var det en nabo som tok med Green til et velgermøte utenfor et supermarked nord i Tucson i går. Der ønsket hun å møte kongressmedlemmet Gabrielle Giffords, som ble skutt gjennom hodet.

Ni år gamle Green var akkurat stemt inn i elevrådet ved skolen, og var interessert i politikk. Ifølge foreldrene var det at hun ble født 11. september 2001 en av årsakene til at hun hadde denne interessen. Da hun var baby ble hun avbildet i boken «Faces of Hope - Babies Born on 9/11».

Green var en av seks personer som ble skutt og drept av 22 år gamle Jared Lee Loughner i går. Hun døde senere på University Medical Center i Tucson.

Naboen ble skutt fire ganger. Hun har blitt operert ved sykehuset og er i live, ifølge Arizona Daily Star, som har snakket med foreldrene til jenta.

De andre som ble drept i massakren var Gabriel Zimmerman (30), John Roll (63), Dorothy Murray (76), Dorwin Stoddard (76) og Phyllis Schneck (79).

14 andre, inkludert Giffords, ble såret i skytingen.

Vitne: Sto en meter fra kongressmedlemmet

Alex Villec, som jobbet for å få Giffords valgt inn i Kongressen i 2008, var en av vitnene til skytingen. Han forteller at en suspekt mann kom bort til ham og spurte om han kunne få snakke med kongressmedlemmet.

– Jeg ba ham om å stille seg bakerst i køen. 30 sekunder senere kom han tilbake, og før jeg visste ordet av det brøytet han seg frem gjennom bordene mot Giffords, sier Villec.

– Resten kjenner vi til.

Villec sto omtrent en meter fra Giffords, og sier han var heldig som ikke ble skutt.

Se og hør Villec fortelle om hvordan han opplevde skytingen:

Video Alex Villec

Klikk på bildet for å se videoen.

Vitne: Hold skytteren nede med kneet

Steven Rayle var også til stede under massakren. Han forteller at han kikket bort mot kongressmedlem Giffords, og at hun sto og smilte mens hun snakket med et ektepar.

Plutselig hørte han skudd, og da han kikket opp så han at Giffords var skutt i hodet, mens skuddene fortsatte å smelle.

Rayle forteller at han la seg ned på bakken og lot som om han var skutt.

Etterpå, da skytteren var lagt i bakken, kom også Rayle til og holdt ham nede. Som lege var han samtidig med å gi førstehjelp til de som var skutt.

– Alle som var til stede var helter, slik de håndterte situasjone, sier Rayle.

Se og hør Rayle fortelle om skytingen:

Video Steven Rayle

Klikk på bildet for å se videoen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Marko havnet i leirskredet: – Bilen bare fløy

Marko Mijatovic var på vei hjem da han svingte inn på E6. I det stummende mørket var det en avgrunn der veien skulle vært.

Slik delte leirskredet E6 i to

Ferske bilder fra kvikkleireskredet nær Göteborg viser hvor dramatisk det var natt til lørdag.