Hopp til innhold

Fødeklinikk bombet i Syria

En fødeklinikk drevet av Redd Barna er bombet i Idlib-provinsen i Syria. Både pasienter og ansatte skal være drept.

Sykehus bombet i Syria

Skadene er store på deler av sykehuset som ble bombet i Syria i dag.

Foto: Redd Barna / Save the Children

Ifølge Redd Barna skal sykehuset ha blitt truffet i et luftangrep, og bomben rammet inngangspartiet. Bilder viser at deler av bygget er helt ødelagt.

Line Hegna i Redd Barna

Line Hegna i Redd Barna.

Foto: Rebecca Shirin Jafari / Copyrighted: Rebecca Jafari. All rights reserved.

– Dette er forferdelig opprørende. Det som skal være det tryggeste er rammet, og dette er et særlig grovt angrep på dem som allerede er sårbare i krig, sier Line Hegna, kommunikasjonssjef i Redd Barna, til NRK.

Sykehuset skal være det største i området og legene der tar imot over 400 barn i måneden.

Saken fortsetter under videoen

Laster Twitter-innhold

– Stadige angrep på sykehus

Hegna sier dagens bombing føyer seg inn i rekken av angrep på sivile, sårbare mål.

– Vi ser dessverre en utvikling der sykehus og skoler blir bevisste mål i krigføringen, og det er helt uakseptabelt, sier Hegna.

Hun mener angrepet viser at partene ikke respekterer sivile liv eller internasjonale regler i krig. Det er foreløpig ikke klart hvem som sto bak angrepet.

Korridor for sivile

Samtidig er situasjonen spent i den syriske byen Aleppo, der regimets styrker siden 17. juli har omringet de opprørskontrollerte områdene. Beleiringen har ført til matmangel og en kraftig prisstigning på dagligvarer, skriver NTB.

Torsdag sa russiske myndigheter, som er president Bashar al-Assads allierte, at de åpner tre humanitære korridorer ut av byen.

Men kun et fåtall av de som lag 300.000 i byen sivile rakk å reise før opprørere hindret dem i å flykte til regjeringskontrollerte områder, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

– Rundt tolv personer greide å bruke veien før opprørsgrupper skjerpet kontrollen og hindret familier i å nærme seg passasjene, sier leder Rami Abdulrahman ifølge AFP.

Harde kamper i Aleppo

Det har lenge vært harde kamper i Aleppo. Nå skal 300.000 mennesker være fanget øst i byen.

Foto: GEORGE OURFALIAN / Afp

FN vil ha kontroll

Den syriske opposisjonen har kritisert korridorene for å være et forsøk på å endre Aleppos demografi og tvinge folk til å flykte.

– Aleppos innbyggere kaller korridorene som Russland snakker om, for «dødskorridorer», sier Ahmad Ramadan fra Den syriske nasjonalkoalisjonen, en paraplyorganisasjon for opposisjonen, ifølge AFP.

Også FN har kritisert det russisk-syriske initiativet ettersom sivile ikke får noe annet valg enn å reise til regjeringskontrollerte områder.

Fredag ba FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, om at FN får administrere trygge fluktruter ut av Aleppo, skriver BBC.

SISTE NYTT

Siste nytt

Minst tre personar drepne etter skyting i Las Vegas

Ytterlegare éin person ligg på sjukehuset med livstruande skader. Motivet til gjerningspersonen er ukjent.