FN: 115 barn drept i Jemen

En måned etter de saudi-ledede angrepene på Houthi-militsen i Jemen har antallet drepte passert 1000, og ifølge UNICEF er 115 av disse barn.

Barn i Jemen med en granat

I løpet av den måned lange konflikten i Jemen har flere barn og sivile mistet livet. Her viser tre barn i hovedstaden Sana frem en granat som landet i huset deres denne uken.

Foto: MOHAMED AL-SAYAGHI / Reuters

Myndighetene i Riyadh har varslet at de vil trappe ned bombingen av nabolandet Jemen, men fortsatt blir områder i hovedstaden Sana, Taiz og Yarmin rammet av bombeangrep.

Minst 115 barn skal ha blitt drept og 172 såret, ifølge UNICEF.

– Dette tror vi er forsiktige anslag, sier Christopher Boulierac i FN-organisasjonen, som også sier av 64 av de drepte barna mistet livet i luftangrep.

Verdens helseorganisasjon (WHO) uttalte torsdag at det samlede dødstallet i Jemen er over 1.000, og minst 551 av dem er sivile.

Dette skjer samtidig med at den saudi-ledede militærkoalisjonen hevder at den har ødelagt opprørernes rakett- og luftstyrker.

Houthiene og deres allierte kontrollerer fortsatt Sana og enkelte andre deler av landet, mens president Hadi er i eksil i Saudi-Arabia.

I går gjorde ni iranske skip vendereis etter at de ifølge amerikanske myndigheter var på vei til Jemen med våpen til Houthi-opprørene. Den iranske konvoien endret kurs etter at USA sendte hangarskipet USS Theodore Roosevelt og flere andre marinefartøy til Adenbukta.

FNs sikkerhetsråd har innført våpenembargo mot Houthi-opprørene som støttes av Iran.

SISTE NYTT

Siste nytt