Mandag ble 17 regimekritiske aktivister skutt og drept av syriske sikkerhetsstyrker i byen Hama, opplyser menneskerettsgruppen Syrian Observatory for Human Rights.
Samtidig ble et panel bestående av tre internasjonale eksperter utnevnt av FNs menneskerettsråd. Panelet har fått i oppgave å granske menneskerettsbrudd i Syria.
400 flere siden månedsskiftet
Ifølge en rådgiver til president Bashir al-Assad (bildet) er 700 aktivister og like mange politifolk drept siden uroen i Syria brøt ut.
Foto: SANA / Reuters– Ifølge troverdige kilder på bakken er tallet på drepte siden uroen startet i midten av mars nådd opp i 2.600, sa Navi Pillay i et møte i FNs menneskerettighetsråd mandag.
Anslaget over antallet drepte har dermed økt med 400 siden slutten av august, da Pillay sa at 2.200 var blitt drept i Syria.
Syriske myndigheter avviser tallet. Ifølge en rådgiver til president Bashir al-Assad, Bouthaina Shaaban, er 700 aktivister og like mange politifolk drept siden uroen brøt ut.
- LES OGSÅ: – Assad har gått med på reformer
«En skandale»
Franske myndigheter reagerte på mandagens nye dødstall med å betegne FNs manglende kritikk av syriske myndighetenes blodige behandling av regimekritiske demonstranter som «en skandale».
– Hvor lenge kan verdenssamfunnet forbli blindt og døvt i forhold til denne endeløse rekken av kriminelle handlinger? Blokkeringen av en felles uttalelse i FNs sikkerhetsråd er en skandale, sier talsmann for det franske utenriksdepartementet, Bernard Valero.
- LES OGSÅ: Tenåring drept under protester
- LES OGSÅ: Minst 24 drept i uro i Syria
- LES OGSÅ: EU-sanksjonar mot syriske selskap
Russland på sin side avviser nye sanksjoner mot Syria. President Dmitrij Medvedev sier de siste sanksjonene fra EU og USA innebærer at ytterligere press mot Syria «er det siste som trengs nå».
Vetomaktene Russland og Kina har blokkert tidligere forsøk på resolusjoner i Sikkerhetsrådet som kritiserer det syriske regimet.