NRK Meny
Normal

Ban Ki-Moon hedret terrorofrene

FNs øverste sjef roser Norge for måten terrorangrepene 22. juli ble håndtert på. Under sitt norgesbesøk la Ban Ki-Moon ned blomster ved Oslo domkirke.

Video 6832a368-648a-4aa0-b81a-a8f6ee9e7d76.jpg

Nett-TV: Ban Ki-Moon hedret ofrene etter terrorangrepet i Norge. Reporter: Øyvind Rønning Nyborg.

Ban Ki-Moon besøker Norge

FNs generalsekretær Ban Ki-Moon her sammen med Justisminister Knut Storberget (AP) og Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (AP) på befaring i regjeringskvartalet.

Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX
Ban Ki-Moon legger ned blomster utenfor Domkirken

Ban Ki-Moon la ned blomster utenfor Domkirken.

Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX

FNs generalsekretær ble vist rundt i regjeringskvartalet av administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) og justisminister Knut Storberget (Ap). Etter omvisningen spaserte han til Domkirken.

– Jeg vil vise min dypeste respekt for ofrenes pårørende og den norske befolkning, sa FN-sjefen etter at han hadde lagt ned en blomsterhilsen sammen med Oslo-biskop Ole Christian Kvarme og domprost Olav Dag Hauge utenfor Domkirken.

– Jeg vet at smerten er der fremdeles og at den vil være der i mange år. Men jeg er veldig oppmuntret og imponert av lederskapet og åpenheten som dere møtte terroren med, sa Ban Ki-Moon.

Befarte regjeringskvartalet

Tidligere på dagen gjennomførte Ban Ki-Moon en befaring i regjeringskvartalet. Der berømmet han samholdet og solidariteten som det norske folk utviste i tiden etter terrorangrepene.

– Etter å ha vært på åstedet for bombeangrepet og i Domkirken, kan ikke ord beskrive mine følelser, sa Ban Ki-Moon.

Engeri-konferanse

FN-sjefen er i Norge for å delta på en energi-konferanse. Målet med konferansen er blant annet å finne løsninger på hvordan vi kan skaffe oss miljøvennlig energi.

Energi- og klimainitiativet er Norges bidrag til FNs generalsekretærs visjon om at alle bør ha tilgang til energi, at energi-effektiviseringen bør dobles og at andelen fornybar energi i verden bør dobles innen 2030.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt