Hopp til innhold

FN-kilde til NRK: – Spansk soldat drept i angrep

BEIRUT/OSLO (NRK) En spansk FN-soldat er drept i et israelsk granatangrep mot Shebaa farms i grenseområdet mellom Israel og Libanon. Angrepene kommer etter at Hizbollah angrep en israelsk militærkolonne.

Israelske militærbiler ved Libanon-grensen

SPENT SITUASJON: Israelske militærkjøretøy ved grensen til Libanon.

Foto: BAZ RATNER / Reuters

Situasjonen på grensen mellom Libanon og Israel er svært spent, og det pågår skyting i området fremdeles.

NRK får bekreftet fra FN-kilder at en spansk FN-soldat er drept etter at det israelske forsvaret begynte et angrep mot libanesisk område.

Dette skjer etter at Hizbollah angrep en israelsk militærkolonne, tidligere onsdag.

– 11.25 i dag angrep Hizbollah en israelsk militærkolonne i Shebaa Farms. I kolonnen var det flere sionistiske soldater og offiserer. Det var flere dødsfall på fiendens side, heter det i en uttalelse fra Hizbollah.

Libanons nasjonale nyhetsbyrå melder også at en israelsk soldat skal være tatt til fange.

Israelske soldater avfyrte i dag flere raketter mot mål søi i Libanon

Video: Israelske soldater avfyrte i dag flere raketter mot mål sør i i Libanon.

Israel vil svare med kraft

Det israelske militæret bekrefter i ettermiddag at to israelske soldater ble drept og syv såret i angrepet. I tillegg skal en soldat være tatt til fange. Statsminister Benjamin Netanyahu har avbrutt ferien, og sier at Israel er klare til å svare på angrepet.

– IDF (Det israelske forsvaret) er klare til å svare kraftig på grenseangrepet. Vi vil ikke la terrorister ødelegge livene til våre innbyggere. Vi vil svare med kraft mot dem som forsøker å utfordre oss, sa Netanyahu.

Røyk ved Al-Wazzani-området

GRANATER AVFYRT: Røyk stiger opp fra Al-Wazzani-området i Sør-Libanon. Ifølge libanesiske militærkilder ble mover 20 granater avfyrt fra Israel onsdag. De skal ha landet i åpent lende

Foto: KARAMALLAH DAHER / Reuters

Det er meldt om flere granatangrep fra israelsk side, kort tid etter Hizbollahs angrep. Ulike nyhetsbyråer melder om alt mellom 15 og 22 granater mot flere byer på libanesisk side.

Så langt er det bare bekreftet at en FN-soldat har mistet livet. Det israelske forsvaret skrev tidligere i dag at fire av deres soldater var blitt såret i et rakettangrep som trolig kommer fra libanesisk side.

Svar på Syria-angrep

Dagens angrep skal ifølge Reuters være svar på israelske rakettangrep i Syria, der blant annet flere sønnen til Hizbollahs mangeårige operative leder Imad Moughniyah ble drept i forrige uke.

Jihad Moughniyah og fem andre Hizbollah-soldater ble drept da et israelsk kamphelikopter avfyrte raketter mot bilene de satt i mandag for en uke siden.

Hizbollah-bevegelsens milits deltar på president Bashar al-Assads side i krigen i Syria.

Det er en stund siden Hizbollah har gått til direkte angrep mot israelsk militære. Spenningen på Israels nordlige grense har økt kraftig etter at Israel har drept Hizbollah-medlemmer i Syria. Israelske fly angrep onsdag artilleristillinger tilhørende den syriske hæren, dagen etter at raketter fra Syria rammet den israelskokkuperte delen av Golanhøydene.

NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen var i Shebaa Farms-området tirsdag og forteller om en svært spent situasjon.

– Jeg kjørte langs grensen i går og da var det helt folketomt ved grensen. I området var det en ekstremt spent situasjon, for folk har nesten forventet og fryktet at noe skal skje etter Israels angrep mot Hizbollah i Syria, forteller Mikkelsen.

SISTE NYTT

Siste nytt