NRK Meny
Normal

En spesialstyrke i FN ble satt inn i Kongo for å gjenerobre byen Kamango

En spesialstyrke blant FN-soldatene i den østlige Demokratiske Republikken Kongo brukte onsdag helikoptre mot ugandiske opprørsstyrker, og hjalp regjeringshæren til å gjenerobre byen Kamango.

CONGO-DEMOCRATIC/ Indian soldiers, serving in the MONUSCO, patrol past Congolese women walking to the market centre in Masisi
Foto: STRINGER / Reuters

–Sør-afrikanske helikoptre fra FNs intervensjonsstyrke ble bedt om støtte fra regjeringshæren i Den Demokratiske Republikken Kongo, for å hjelpe dem med å gjenerobre Kamango.

Det sier en høyere offiser i FN-styrkene i Kongo (MONUSCO) til nyhetsbyrået AFP. En oberstløytnant i regjeringshæren sier de allerede har tatt tilbake byen, som ligger i Nord-Kivu provinsen, der det er store mineralforekomster,og mange væpnede grupper.

Islamistisk opprørsgruppe

I følge en lokal menneskerettsgruppe skal den islamistiske ugandiske opprørsgruppen ADF-Nalu sammen med den ugandiske hæren ha angrepet Kamango.

Som følge av angrepet ble 10 mennesker bortført, 11 sivile og fem soldater såret, og mange sivile drept og flere hus brent.

Ifølge menneskerettsgruppen, skal opprørerne nå være på vei mot grensen til Uganda, der over 150 000 mennesker har søkt tilflukt etter kampene. De frykter nå massakre, og ber om å få til en *humanitær korridor*, for å hjelpe flyktningene.

Spesialsoldater i FN-styrken

MONUSCOs styrker i Kongo inneholder en intervensjonsstyrke på 3000 soldater, med bidrag fra Tanzania, Sør-Afrika og Malawi, som har som oppgave å forfølge væpnede grupper som herjer i Kongo. Styrken består ellers av 17 000 soldater fra en rekke andre land.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt