Hopp til innhold

FN-arbeider drept i Mali

Islamister angrep FN-basen i den nordlige maliske byen Kidal lørdag morgen. Ingen i de norske styrkene skal ha vært involvert i hendelsen.

FN-soldater patruljerer i byen Kidal

FARLIG JOBB: FN-soldater på patrulje i byen Kidal på dette bildet fra 2013. Lørdag morgen ble FN-leiren angrepet av islamister og en soldat mistet livet.

Foto: STRINGER / Reuters

Minst to selvmordsbombere gikk til angrep på basen med bilbomber, og en FN-soldat fra Tsjad ble drept, ifølge innbyggerne.

– Terrorister angrep Minusma-leiren til FN i Mali tidlig lørdag. Styrkene svarte på angrepet, men dessverre ble en soldat fra Tsjad drept, sier en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Ytterligere én person tilhørende FNs fredsbevarende styrker skal være såret.

Selvmordsbombere

Øyevitner forteller til nyhetsbyrået Reuters at de tidlig lørdag morgen hørte skyting og eksplosjoner fra området der FNs og Frankrikes militærleir ligger.

FNs fredsoperasjon i Mali (Minusma) startet i juli 2013. Situasjonen i landet er fortsatt ustabil, to år etter at tuareger og islamistiske grupper slo seg sammen for å løsrive Nord-Mali fra resten av landet, skriver NTB.

Opprørerne ble drevet ut av de mest urbane områdene av franske styrker, men sporadiske angrep mot utenlandske styrker skjer stadig.

På fredag var det store demonstrasjoner i landet mot utgivelsen av Charlie Hebdo.

Folk i Mali demonstrerer mot utgivelsen av Charlie Hebdo

RASTE MOT CHARLIE HEBDO: Folk i Mali demonstrerte på fredag mot utgivelsen av Charlie Hebdo. På banneret står det: Ikke rør religionen min. Jeg støtter Kouachi-brødrene og Amedy Coulibaly.

Foto: JOE PENNEY / Reuters

Norske styrker i landet

Norge har rundt 30 personer som deltar i FN-operasjonen i landet.

– Vi har ikke mottatt melding om at norsk personell skal ha vært involvert i denne hendelsen på noen måte, sier pressevakt Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter til NRK.

«Det norske bidraget består av rundt 20 stabsoffiserer og analytikere, som jobber med å analysere informasjon og sette sammen et godt situasjonsbilde for FN-operasjonen i landet. I tillegg kommer rundt 10 støttepersonell, som hovedsakelig jobber med oppbygging og drift av kontorlokaler og forlegninger i leiren,» skriver regjeringen på sine hjemmesider.