Her ruller stridsvognene inn mot Deraa

Flere øyenvitner i Syria melder at det er sett flere titalls stridsvogner med retning mot områdene der demonstrantene oppholder seg. I den sørlige byen Deraa sier andre at det er hørt skyting og eksplosjoner etter at flere militære styrker kom til byen.

Video - Tanks på vei til Daraa i Syria

NETT-TV: En mobilvideo viser minst 23 tanks som angivelig er på vei til Deraa i Syria.

I morgentimene i dag ble det sett militære kolonner med lastebiler som fraktet stridsvogner på ringveien ved hovedstaden Damaskus.

– En militærkolonne med minst 30 stridsvogner kjørte på ringveien. Stridsvognene ble fraktet fra sørvest for Damaskus ved Golanhøydene mot Douma og Deraa der det har vært demonstrasjoner, sa et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters.

Forstaden Douma til Damaskus og den sørlige byen Deraa har vært to av stedene der de største demonstrasjonene har pågått mot regimet. De siste dagene har det vært mange meldinger om at regimet setter hardt mot hardt i disse byene.

Les også: Venter storoffensiv i Syria

En forsterkning av de militære styrkene i Deraa stemmer også med meldinger menneskerettighetsaktivister får fra byen.

Ungdommer kaster stein mot stridsvogn i Deraa

En ungdom kaster stein mot en stridsvogn. Bildet er fra en av mange videoer som legges ut på videonettstedet Youtube, og skal være tatt den 25. april.

Foto: amatørvideo / Afp

– De hører skudd og eksplosjoner

Nyhetsbyrået AP har snakket med en menneskerettighetsaktivist som forteller at det har vært økende tegn på kamper i den sørlige syriske byen Deraa i dag.

– Skudd og sporadiske eksplosjoner har vært hørt i Deraa i dag, sier menneskerettighetsaktivisten Mustafa Osso at han hører fra folk inne i byen til nyhetsbyrået. Selv befinner han seg i Damaskus.

Aktivisten fortalte også at han får meldinger om at det er kommet inn nye militære styrker i byen i dag. En annen aktivist forteller at de militære arresterer demonstranter.

– Mer enn 400 personer er pågrepet i Deraa de siste par dagene, sier Ammar Qurabi til AP.

Teller døde – 435 hittil

Syriske sikkerhetsstyrker rykket massivt inn i Deraa med stridsvogner og pansrede kjøretøyer mandag, ifølge øyenvitner.

3000 syriske soldater skal ha tatt seg inn i den sørsyriske byen med stridsvogner og pansrede kjøretøyer i løpet av natten.

Mange skal ha blitt drept i sammenstøt med styrkene som gikk inn for å slå ned opprøret.

Menneskrettighetsorganisasjonen The Syrian Observatory for Human Rights har talt opp at 435 personer så langt er drept.

Les også: Over 400 drept i Syria

Organisasjonen teller opp og samler navnene til de som har mistet livet i oppstanden som nå har vært i nærmere seks uker. På spørsmål om hvem som har drept de 435 sier organisasjonens leder indirekte at det må være regimet.

– Det trenger jeg ikke kommentere. Navnene på drepte har vi samlet fra Deraa, Damaskus, områdene rundt Damaskus og ved kysten, sier lederen Rami Abdelrahman til nyhetsbyrået Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt