NRK Meny
Normal

Flystyrt Taiwan: Problemer før takeoff

Piloten på TransAsia GE235 som styrtet på Taiwan onsdag meldte om problemer og krevde inspeksjon av flyet før takeoff. Han fikk avslag, skriver taiwansk avis.

TOPSHOTS-TAIWAN-PLANE-ACCIDENT

Piloten skal ha opplevd problemer med motoren på en tidligere flyging og krevd en gjennomgang, men selskapet sier at det ikke har mottatt noen rapport om avvik.

Foto: STR / Afp

En anonym varsler sier til Taiwans Liberty Times at piloten krevde inspeksjon av flyet fordi han opplevde «motor-avvik» under en tidligere flyging. Problemene han opplevde ble ført inn i en flylogg, skriver avisen, ifølge The Telegraph.

Piloten Liao Jiangzhong er en av 32 omkomne etter at flyet styrtet i elva like etter takeoff fra Songshan- flyplassen i Taipei onsdag.

Kilden hevder at TransAsia kun utførte sjekk av kommunikasjonsutstyret, i stedet for å gjennomgående inspisere flyet.

Grunnen til dette skal ha vært frykten for bøter fordi flygingen fra Taipei til Kinmen-øyene med 53 personer om bord ble forsinket.

– Mottok ingen rapport

Wu Huh-sheng, som er manager i flyselskapet, sier at TransAsia ikke hadde mottatt noen rapport om «motor-avvik.»

Flyet styrtet like etter at det tok av fra Songshan-flyplassen i Taipei. En drosjesjåfør og hans kvinnelige passasjer overlevde på mirakuløst vis da flyets ene vinge kappet bilens forpart, før det sneiet motorveiens murgjerde og styrtet i elva.

Samtidig som piloten får stor ros for å ha styrt flyet ned i elven i stedet for i høyhusene, kommer det historier om flere personer som overlevde på mirakuløst vis.

– Jeg følte at det var noe galt med motoren rett etter at vi lettet, så jeg sa til jenta ved siden av meg at hun måtte få av seg sikkerhetsbeltet. Og da gikk flyet ned, sier en 72 gammel tidligere soldat ved navn Huang Chin-shun til fjernsynsstasjonen ETTV.

Mirakler

Fjernsynsskjermer verden over viste i går et lite barn som blir reddet i land i armene på sin far. De skal ha reddet livet fordi de sammen med barnets mor fant ut at de ville bytte seter om bord.

De nye plassene gjorde at de satt rett ved en av sprekkene som oppstod i flyet da det styrtet. Mannen klarte å få sin kone i sikkerhet før han oppdaget sønnen som fløt vannet. Den lille gutten var da blå og gav ingen respons, men etter flere minutters forsøk klarte faren å gjenopplive ham.

Så langt er det ikke kommet klarhet i hvorfor flyet styrtet, men budskapet fra pilotene tyder på at det var en katastrofal motorsvikt.

Mayday! Mayday! Engine flameout, sa pilotene, få minutter etter avgang.

.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt