Flyplasskytingen i Paris: Gjerningsmannen (39) skjøt politikvinne i fartskontroll

Ble skutt og drept da han forsøkte å stjele våpenet til en soldat på Paris-flyplassen Orly, 90 minutter senere. Myndighetene åpner nå en terroretterforskning.

Se direkte fra Orly i Paris.

En mann er skutt og drept på Orly-flyplassen i Paris, etter at han forsøkte å stjele våpenet fra en soldat, sier talsmann Pierre-Henry Brandet i innenriksdepartementet til AFP.

Det ble tidligere i dag meldt at han skal være en kjenning av e-tjenesten, men påtalemyndigheten sier lørdag ettermiddag at han ikke sto oppført i databasen over folk som anses å true rikets sikkerhet.

I en uttalelse forteller de at mannen er 39 år gammel, og fra før kjent for ran og narkotikaforbrytelser.

Ifølge franske myndigheter greide den kvinnelige soldaten å holde fast i våpenet da han gikk til angrep.

Overvåkningsbilder fra skyting på Orly

Overvåkningsbilder fra Orly viser en mann som ligger på bakken.

Foto: - / AFP

Hendelsen fant sted rundt klokka 08.30. Ingen andre skal ha blitt skadd. Politiet sier mannen handlet alene, og at meldinger om en gjerningsmann nummer to er feilaktige.

En ikke navngitt politikilde sier til Reuters at mannen skal ha vært en radikalisert islamist, men dette er ikke bekreftet.

Gjerningsmannens bror og far er hentet inn til politiavhør, melder BBC.

Skjøt politikvinne

Mannen brukte ifølge Le Parisien en pumpehagle da han skjøt og skadet en politikvinne nord for Paris i 07-tida. Politiet opplyser lørdag ettermiddag at han ble stanset fordi han kjørte for fort.

Politiet skjøt tilbake. Mannen kjørte fra stedet og forlot senere bilen, en Renault Clio, ved Vitry, sør for Paris. En blodig T-skjorte ble funnet i bilen.

Police investigators at the scene of shooting near the northern Paris suburb of Stains

En politibetjent ble i 07-tida lørdag morgen skutt og skadd i en veisperring nord for Paris. Franske myndigheter bekrefter at det er samme gjerningsmann som i hendelsen på Orly.

Foto: Charles Platiau / Reuters

Hva som skjedde med pumpehaglen i det opprinnelige angrepet er uklart. Mannen stjal et automatvåpen av typen Famas fra en av soldatene inne i terminalen før han ble skutt.

Forsinkelser

Flere tusen personer ble evakuert fra flyplassen og politiets bombegruppe rykket inn for å sjekke liket for eksplosiver. Det ble ikke funnet noen.

Ytterligere informasjon om hendelsen eller gjerningsmannen er foreløpig ikke kjent.

Soldaten som ble fratatt våpenet er del av antiterrorstyrkene Sentinelle, og er en av over 7000 soldater som er plassert på utsatte steder etter terrorangrepet mot satirebladet Charlie Hebdo i 2015.

Hendelsen førte til full stans i trafikken på Orly, Frankrikes nest travleste lufthavn. Alle avganger ble satt på bakken; alle ankomster ble omdirigert.

Nødetater på vei til Orly-flyplassen ved Paris

Orly-flyplassen ble evakuert som følge av skytingen.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Like før klokka 14 blir det meldt at flyplassen har åpnet for trafikk igjen. Terminal sør er fortsatt stengt.

Laster kart, vennligst vent...

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt