Flyplassen i Warszawa stengt etter nødlanding

Flyplassen i Warszawa er midlertidig stengt etter at et fly fra det nasjonale polske flyselskapet LOT måtte nødlande på buken etter problemer med nesehjulet.

An aircraft of Polish national career LOT made an emergency landing at Warsaw Okecie airport

Et fly fra det polske flyselskapet LOT måtte onsdag nødlande på flyplassen i Warszawa.

Foto: Kacper Pempel / Reuters

– Ingenting skjedde med passasjerene, skriver flyplassen i en uttalelse på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Talsmann Adrian Kubicki sa onsdag kveld til TV-kanalen TVN24 at nesehjulet til propellflyet, som er av typen Bombardier Q400, lukket seg igjen under landing. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Flyet var på vei til Warszawa fra Krakow, og ved innflyging i 19-tiden varslet piloten om problemer med hjulet. Flyplassen ble dermed stengt og rullebanen ble sprayet med skum før nødlandingen.

Kubicki sa de 59 passasjerene og fire besetningsmedlemmene om bord kom seg selv ut av flyet etter buklandingen. Flyplassen ble midlertidig stengt i fire timer og innkommende fly ble omdirigert til andre byer.

Bilder lagt ut på sosiale medier skal vise flyet som har buklandet og redningsmannskaper på stedet.

Laster Twitter-innhold

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt