Flyktninger stormet Eurotunnelen

Mer enn 100 flyktninger stormet i natt inn i Eurotunnelen i det som beskrives som en organisert aksjon.

Flere hundre flyktninger stormet Eurotunellen

Eurotunellen ble stengt i natt da flere hundre flyktninger stormet området rundt terminalen like ved Calais.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

– En stor og velorganisert gruppe stormet jernbanesporene i Calais like etter midnatt, heter det i en uttalelse fra togselskapet som driver Eurotunnelen, ifølge den britiske avisen The Guardian.

– Visste hva de gjorde

Flere ansatte som drev vedlikeholdsarbeid og to politimenn ble skadd da flyktningene stormet inn på terminalen.

– Det var tydelig at de visste hva de gjorde, heter det videre.

Aksjonen førte til store forsinkelser på togene som går under Den engelske kanal mellom Cocquelles ved Calais i Frankrike og Cheriton ved Folkestone i Storbritannia.

Ifølge togselskapet så kastet flyktningene stein mot de ansatte og politiet som forsøkte å nekte dem å komme om bord på togene.

Tidligere i september blokkerte hundrevis av flyktninger fem tog i en protest mot forholdene de lever under på den franske siden av kanalen.

Organisert

– Mulig dette ble organisert av mennesker som ønsker å rette fokus på situasjonen til flyktningene eller så var det et siste forsøk før de nye gjerdene er på plass, sier en talsmann for Eurotunnelen til den britiske avisen The Telegraph.

Tusenvis av flyktninger fra Afrika, Midtøsten og Asia bor nemlig i leirer rundt Calais. Mange prøver å komme seg over til Storbritannia ved å snike seg om bord på ferjer, tog og lastebiler.

Sikkerheten rundt havna og inngangen til Eurotunnelen i Calais er blitt skjerpet, og derfor har mange migranter tatt seg til Calais-Frethus, som ligger om lag 5 kilometer lenger inn i landet.

Så langt har 11 personer mister livet av de trolig rundt 150 som hver natt forsøker å komme seg om bord på togene.

SISTE NYTT

Siste nytt