Flyktning fødte jente på redningsskip i Middelhavet

Et italiensk redningsskip reddet livet til den vordende moren, som fødte like etter at hun ble reddet. I løpet av helgen har rundt 6800 flyktninger blitt reddet i Middelhavet.

Nyfødt baby på italiensk redningsskip

Den nyfødte jenta ligger her på Bettica, utenfor kysten av Sicilia. Mannskapet på det italienske marinefartøyet skal ha reddet 600 flyktninger de siste dagene.

Foto: - / Afp

Bildet av den lille jenta går nå viralt etter at det ble delt på nettet nylig.

Den lille jenta ligger trygt surret rundt i en provisorisk vugge med rosa sløyfe på det italienske marinefartøyet Bettica.

– Både mor og datter har det bra, heter det i en uttalelse fra den italienske marinen.

Nattoperasjon

Det var om natten at mannskapet fant den gravide kvinnen om bord på en båt utenfor Sicilia som hadde kursen mot Europa. Dette skal være ett av 34 skip som reddet flyktninger i løpet av helgen, skriver Reuters.

Redder barn i Middelhavet

En redningsarbeider på bettica redder et barn fra en båt som krysset Middelhavet søndag.

Foto: - / Afp

Etter at 900 flyktninger druknet i den verste ulykken i Middelhavet i nyere tid, for to uker siden, har flere land satt i gang redningsoperasjoner. Minst 1.750 mennesker har mistet livet i forsøket på å krysse Middelhavet så langt i år. 6800 mennesker skal ha blitt reddet bare i løpet av helgen. Over 50.000 skal ha kommet til Europa, og spesielt via Italia, hittil i år.

Menneskesmuglere

Libya er det siste stedet på hovedtransittruten til Europa. Økende lovløshet og mangel på politisk kontroll i det krigsherjede landet fører til at menneskesmuglere nærmest har frie tøyler til å drive den ulovlige virksomheten.

Ifølge en pågående etterforskning fra en italiensk domstol, kan menneskesmuglere tjene 80.000 euro på en transport fra Libya til Europa. Norge ønsker sammen med EU å bekjempe menneskesmuglere i Middelhavet.

– Dette er et felleseuropeisk ansvar, sier statsminister Erna Solberg, som har sendt et brev til EU hvor hun uttrykte at Norge ønsker et tettere samarbeid.

SISTE NYTT

Siste nytt