Fly til og fra Tunisia kanselleres

Tunisair kansellerer alle fly til og fra Tunisia etter at landets største fagforening kunngjorde en generalstreik i protest mot drapet på opposisjonspolitikeren Mohamed Brahmi.

Tunisia drap

Da det ble kjent at Brahmi var død strømmet flere tusen demonstranter ut i gatene i Tunis hvor de ropte slagord mot landets regjering.

Foto: FETHI BELAID / Afp

Flere hundre demonstranter stormet et lokalt regjeringskontor i byen Sfax sør i Tunisia i kveld. Politiet reagerte ved å avfyre tåregass mot de oppmøtte, i et forsøk på å spre demonstrantene.

– Alle flyvninger til og fra Tunisia fredag vil bli kansellert, heter det i en melding fra Tunisair. Selskapet gir ikke noen videre begrunnelse for beslutningen.

Spenningen øker igjen i Tunisia etter attentatet mot opposisjonspolitikeren Mohamed Brahmi (58) i dag tidlig.

Les: Protester etter politikerdrap i Tunisia

Familien var vitner til drapet

TUNISIA-POLITICS-ASSASSINATION

Mubarka Brahmi, enken etter Mohamed Brahmi, og deres sønn sørger etter drapet utenfor deres hjem i Ariana, utenfor Tunis.

Foto: FETHI BELAID / Afp

Mohamed Brahmi, som ledet det lille tunisiske partiet Folkepartiet, ble skutt utenfor huset sitt i hovedstaden torsdag. Familien var vitner til drapet, og politikeren skal ha blitt drept med minst 11 kuler, avfyrt på kloss hold.

– Han ble pepret med kuler foran hans kone og barn, skal en tårevåt Mohsen Nabti, som er medlem av partiet, ha opplyst på tunisisk radio.

Da det ble kjent at Brahmi var død strømmet flere tusen demonstranter ut i gatene i Tunis hvor de ropte slagord mot landets regjering og at de ønsket islamiststyret fjernet.

Det var fra før varslet protester mot islamistregjeringen torsdag. Brahmi var kjent som en motstander av det islamistiske Ennahda-partiet, som styrer landet.

Varsler streik

Tunisias største fagforening, UGTT, varsler generalstreik fredag i protest mot attentatet mot Mohamed Brahmi. Nå er altså alle flyvninger til og fra Tunisia kansellert.

Ledelsen for fagforeningen varsler nå at medlemmene tas ut i generalstreik fredag.

– Det blir en politisk streik til forsvar for Tunisia og i protest mot dette nye politiske drapet, heter det i en uttalelse fra fagforeningen.

En generalstreik ble også avholdt 8. februar i år da den sekulære opposisjonspolitikeren Chokri Belaid, som Brahmi støttet, ble drept.

Fordømmer drapet

BRAHMI

Mohamed Brahmi, som ledet det lille tunisiske partiet Folkepartiet, var en kjent motstander av regjeringspartiet Ennadha.

Foto: FETHI BELAID / Afp

USA og FN fordømmer drapet på det sterkeste og ber om en grundig og åpen etterforskning av drapet. Selv mener familien at regjeringspartiet står bak.

– Jeg anklager Ennahda. Det var dem som drepte ham, sa Chhiba Brahmi til AFP i familiens hjem i Sidi Bouzid, uten å gi noen bevis.

– Vår familie hadde følelsen av at Mohamed skulle lide samme skjebne som Chokri Belaid, sier hun.

Rached Ghannouchi i Ennahda sier i en uttalelse til AFP at de avviste anklagen, og at dette er «en katastrofe for Tunisia».

– De som står bak denne forbrytelsen ønsker å lede landet mot borgerkrig og å forstyrre den demokratiske overgangen, sier Rached Ghannouchi til AFP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt