NRK Meny
Normal

Fly skled av rullebanen i New York

Et passasjerfly fra Delta Airlines skled av rullebanen under landing på LaGuardia-flyplassen i New York i ettermiddag. Tre passasjerer er sendt til sykehus og 24 er lettere skadet.

Delta flight 1086 krasj på LaGuardia

Delta-flyet stoppet få meter fra vannkanten da det skled av rullebanen på LaGuardia-flyplassen i New York. Det var dårlig sikt, temperatur under null og tett snødrev da ulykken skjedde.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Ulykke på LaGuardia

Alle de 125 passasjerene og mannskapet på fem kom seg ut.

Foto: HANDOUT / Reuters

Alle de 125 som var om bord i flyet ble trygt evakuert og var ute av flyet 30 minutter etter landing.

Ifølge CNN ble tre passasjerer sendt til sykehus og 24 meldte om lettere skader Flyet har fått store skader i nesepartiet.

LaGuardia flyulykke

Flyet stoppet med nesen kort fra vannkanten i Flushing Bay.

Foto: Craig Ruttle / Ap

Ulykken skjedde torsdag formiddag like etter kl. 11 lokal tid mens det snødde tett.

Delta-flyet stoppet få meter fra vannkanten da det mistet festet på det glatte dekket og skled av rullebanen på LaGuardia-flyplassen i New York.

Det var dårlig sikt, temperatur under null og tett snødrev da ulykken skjedde. Flyet kom fra Atlanta med flightnummer Delta 1086.

Fly skled av rullebanen på LaGuardia

Ifølge passasjerer skled flyet i 20 sekunder før det krasjet i en voll.

Foto: EBU

Flyet, en tomotors MD-88 maskin, skled av rullebanen etter landing og krasjet inn i et gjerde, ifølge en talsmann for flyplassen som nyhetsbyrået AFP siterer.

Skled i 20 sekunder

Flyet ble stående med nesen inn i gjerdet på toppen av en voll som markerer slutten på rullebanen. Ifølge passasjerer som CNN har snakket med, mistet flyet festet og skled i omtrent 20 sekunder før det stoppet kun få meter fra vannkanten.

Bilder fra WABC viser at passasjerene ble evakuert via nødutganger over vingene, og de kom seg ned på bakken via redningssklier. De fleste kom seg bort fra flyet uten hjelp, men flere brannbiler kom raskt til stedet.

Redningsmannskaper på LaGuardia i New York

Ifølge New Yorks brannvesen er det ikke meldt om alvorlige skader i forbindelse med ulykken på LaGuardia-flyplassen.

Foto: Reuters TV

Det var varslet kraftig snøvær, mye vind og dårlig sikt før ulykken skjedde. Bakken var helt hvit på ulykkestidspunktet og sikten svært dårlig.

4000 avganger kansellert

Etter ulykken ble flyplassen stengt. På grunn av uværet er over 4000 flyavganger kansellert på østkysten i dag.

La Guardia-flyplassen ligger i bydelen Queens i den nordøstlige delen av New York City. Flyplassen ligger helt ut mot Flushing Bay og har vann på to sider. LaGuardia er den minste av New Yorks tre hovedflyplasser. Flyplassen hadde 27 millioner passasjerer i 2014. En stor andel av dette er amerikansk innenrikstrafikk. De to andre flyplassene i New York City er JKF International og Newark Liberty.

Laster kart, vennligst vent...

I enden av den østre rullebanen skjedde ulykken i et kraftig snøvær. Flyet var få meter fra å havne i vannet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt