Passasjerfly mistet del av motoren i lufta

Et passasjerfly mistet deler av en av motorene i lufta etter en eksplosjon under en flygning over Florida lørdag. Potensielt meget farlig, sier flyekspert.

Et Boeing 737–700 passasjerfly fra det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines med 104 mennesker ombord, mistet deler av den venstre motoren i lufta over Florida under en flygning lørdag. Flyets stabilisator og skrog ble også skadet.

Airlive.net har publisert et bilde som er tatt fra kabinen av en av passasjerene.

Laster Twitter-innhold

Til tross for tapet av en av motorene klarte flygeren å landet flyet trygt.

Laster Twitter-innhold

– Passasjerne har vært veldig heldige

Undersøkelser på bakken viser at skaden på flyet ikke begrenser seg til motoren, men også har rammet selve skroget og vingefestet.

Wall Street Journals flyekspert, Jon Ostrower, sier at de 99 passasjene og fem besetningsmedlemmene som var om bord, har vært veldig heldige. Han peker på at bildene viser at en av flyets stabilisatorer også ble skadet.

Laster Twitter-innhold

– Hørte eksplosjon

En kvinne som var passasjer på flight 3472 sammen med mann og tre barn, forteller til TV-kanalen Koco5 i Oklahoma at hun hørte en kraftig eksplosjon. Deretter så hun røyk og hørte en klaprende lyd. Så ble det stille.

Kvinnen som ikke blir navngitt av TV-kanelen, forteller at flyet deretter begynte en rask nedstigning og oksygenmaskene falt ned i kabinen. Mange passasjerer begynte å gråte. Etter at flyet hadde landet kom kapteinen inn og fortalte hva som hadde skjedd.

Flyet var på vei fra New Orleans til Orlando i Florida da den ene motoren begynte å oppføre seg merkelig, ifølge flyselskapets pressemelding. Flygeren ba deretter raskt om landingstillatelse på Pensacola internasjonale flyplass. Ifølge selskapet ble ingen ombord skadet under nødlandingen som skjedde kl. 09.40 lokal tid.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt