NRK Meny
Normal

– Fly med bevisstløs pilot styrtet i havet nord for Jamaica

Amerikanske jagerfly gikk på vingene for å sjekke et mindre fly over Det karibiske hav som ikke svarte på anrop. Flyet har nå styrtet i det karibiske hav, ifølge offisielle myndigheter.

Fly Jamaica

MISTET KONTAKTEN: Minutter før flyet krasjet meldte NBC at piloten om bord i flyet lå sammensunket inne i cockpiten.

Flyet av typen Socata TBM-700 styrtet 22 kilometer nordøst for Port Antonio i Jamaica etter å ha fløyet over 225 mil, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge CNBC var det to personer om bord i privatflyet, ekteparet Larry og Jane Glazer. Begge hadde flysertifikat. Kystvakten fra både USA og Jamaica er på veg til området der flyet gikk ned etter fire timer uten kontakt med omverden.

Minutter før flyet krasjet meldte NBC at piloten om bord i flyet lå sammensunket inne i cockpiten. Vinduene på flyet var tilfrosset, slik at det ikke var mulig å slå fast om det var passasjerer om bord.

Flyet var på vei fra Rochester i New York til Naples i Florida da flykontrollen miste kontakten med det. Flyet gikk forbi Florida og er over Det karibiske hav i kubansk luftrom. Siste observasjonen av flyet var utenfor Jamaica.

Laster Twitter-innhold

– Mulig oksygenmangel

To amerikanske F15-flye ble sendt opp trakk seg unna da flyet kom innn i kubansk luftrom, men kubanske fly tok over observasjonen av flyet.

Ifølge Flight radar 24 holdt flyet en høyde på 25.000 fot og en fart på 283 kilometer i timen før det krasjet.

Amerikanske luftfartsmyndigheter frykter at de som er om bord kan ha blitt bevisstløse som følge av oksygenmangel.

NORAD, som har ansvaret for luftrommet i USA og Canda, opplyser at de ikke greide å få kontakt med piloten. En talsmann for cubanske luftfartsmyndigheter seier at de er i kontakt med USA om flyet.

– Dette er en fryktelig hendelse. Ekteparet var venner av meg og kjente skikkelser i lokalsamfunnet, sier Maggie Brooks, som er talsperson for Monroe, New York.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt