Florida sier ja til ny våpenlov – åpner for å la lærere bære våpen

Florida har stemt ja til strengere regler for salg av gevær og til å la noen lærere bære våpen på skolen i delstaten. Kun guvernørens underskrift gjenstår.

Rick Scott

SKEPTISK TIL LÆRERBEVÆPNING: Forslaget skal nå sendes videre til den republikanske guvernøren Rick Scott, som har sagt at han ikke er begeistret for at loven lar skolekretsene bevæpne lærere.

Foto: Colin Hackley / Reuters

Vedtaket er et resultat av at 17 mennesker ble drept på en skole i delstaten forrige måned.

Senatet stemte ja til forslaget mandag, mens Representantens hus gjorde det samme onsdag.

School Shooting Florida

ALDRI IGJEN: Demonstranter har samlet seg utenfor Stoneman Douglas High School i Florida. De vil at politikerne går sammen om strengere våpenlover.

Foto: Gerald Herbert / AP

De mest radikale delene av forslaget ble fjernet i løpet av en debatt i senatet lørdag. Dermed blir det ikke noe av demokratenes ønske om å forby store magasiner eller halvautomatiske våpen av militær art, på folkemunne omtalt som angrepsvåpen.

Ett av de mest populære av disse er AR-15, som har blitt brukt ved en rekke skoleskytinger, inkludert den i forrige måned.

Til flere demokraters fortvilelse ble punktet om å la skolekretsene bevæpne lærere som har fått militær opplæring, stående.

Tydelig guvernør

Forslaget skal nå sendes videre til den republikanske guvernøren Rick Scott, som har sagt at han ikke er begeistret for dette punktet.

– Jeg har vært tydelig. Jeg syns ikke vi bør bevæpne lærere. Lærere skal undervise, sier han.

Guvernøren har tidligere sagt at han vil snakke med ofrene etter skoleskytingen i Parkland sine familier, før han undertegner. Våpen vil tre i kraft om 15 dager dersom Scott ikke legger inn veto.

Talsperson på vegne av de 17 familiene som mistet sine kjære i skytingen, Andrew Pollack, oppfordrer guvernøren til å underskrive våpenloven.

– Vi står sammen om å be ham om å undertegne dette historiske lovforslaget, sa han til CNN etter at delstaten stemte ja.

FØLELSESLADD: Andrew Pollack mistet datteren i skoleskytingen. – Jeg kan ikke gå om bord i et fly med en flaske vann. Men vi lar et dyr gå inn på skolen og skyte barna våre, sa han i et møte i Det hvite hus for to uker siden.

Strengere regler

Dette er noe av det som den nye våpenloven innebærer:

  • Setter opp aldersgrensen på våpenkjøp fra 18 til 21 år.
  • Innfører tre dagers venteperiode for å kjøpe våpen, med noen få unntak.
  • Forbyr bumpstocks.
  • Gir politiet større myndighet til å frata våpen fra folk som ikke er mentalt egnet, eller utgjør en trussel.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt