NRK Meny
Normal

Florida-guvernør: – Håper alle har overlevd

Orkanen «Irma» har skapt store ødeleggelser i øygruppen Florida Keys, og det kan ta uker før evakuerte innbyggere får reise hjem igjen.

Powerful Hurricane Irma Slams Into Florida

Dette bildet viser ødeleggelser i landsbyen Islamorada, en landsby i øygruppen Florida Keys. Orkanen «Irma» har ført til store ødeleggelser i øygruppen.

Foto: Marc Serota / AFP

Orkanen «Irma» traff Florida Keys for fullt søndag morgen lokal tid. Da hadde orkanen en styrke på kategori fire og etterlot store ødeleggelser.

Florida-guvernør Rick Scott talte til pressen mandag ettermiddag etter å ha fløyet over øygruppen. Han fortalte at det kommer til å bli en lang vei å gå før Florida, spesielt Florida Keys er tilbake på beina igjen.

– Jeg håper alle har overlevd, sa guvernøren.

Rick Scott

Guvernør Rick Scott forteller om store skader etter orkanen «Irma».

Foto: Alan Diaz / AP

Det er mangel på både vann og elektrisitet i området. Myndighetene tror det kan ta flere uker før de evakuerte innbyggerne får reise hjem til øygruppen, skriver Reuters.

«En krigssone»

Reporter David Sutta fra den amerikanske kanalen CBS News beskriver Florida Keys som en krigssone.

– Det er vanskelig å beskrive de lavere øyene nå. Det beste ordet jeg kan bruke er krigssone. Folk går for å finne familie og venner. Ingen vet noe, skriver Sutta på Twitter.

Det er Florida Keys som er hardest rammet av orkanen. Delstatens sørvestlige kyst ble ikke så hardt rammet som myndighetene fryktet. Byen Miami slapp unna de verste vindene, men opplevde stor flom.

Har sendt nødhjelp

Myndighetene har sendt både fly og skip til Florida Keys for å bistå i redningsaksjoner og annet hjelpearbeid.

Powerful Hurricane Irma Slams Into Florida

En politibetjent ved en veisperre. Her blir innbyggere på vei hjem til Florida Keys stanset. Det kan ta uker før folk får reise hjem.

Foto: Chip Somodevilla / AFP

Én person er bekreftet omkommet som følge av orkanens herjinger i Florida, melder AP. To andre personer skal ha omkommet i delstaten Georgia. I Karibia har minst 35 mennesker omkommet.

«Irma» ble nedgradert til en tropisk storm idet den bevegde seg over til delstaten Georgia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt