Flere vil ha romsex

Du får snart muligheten, men det er vanskelig å få til - rent praktisk.

Fra en romstasjon

Virgin Galactic skal etter planen tilby de første kommersielle romturene i 2010.

Foto: NASA

Virgin Galactic skal etter planen tilby de første kommersielle romturene i 2010. Romfergen skal fly opp til 100 kilometers høyde, akkurat der verdensrommet begynner.

Har fått henvendelser

Firmaet har nå fått flere henvendelser fra par som ønsker å bli de første som offisielt gjennomfører et samleie i rommet. På den måten håper de å komme i Guiness rekordbok.

De vil få dårlig tid. Oppholdet i vektløs tilstand vil vare litt over fire minutter.

På den tiden må paret frigjøre seg fra setene, gjøre de nødvendige tilpasningene med romdraktene, gjennomføre akten, og så komme tilbake til plassene sine før turen tilbake til jorden begynner.

Alle åpninger i romdraktene må være lukket for tilbaketuren. Dette siste punktet kan naturligvis gi visse problemer dersom ikke eksperimentet blir gjennomført fullt ut.

Virgin Galactic opplyser til nyhetsbyrået UPI at en person har henvendt seg til dem med et ønske om å kjøpe alle plassene på en av romturene for å kunne gjennomføre det historiske møtet.

Har det allerede skjedd?

Genesis 1

Fra Genesis 1.

Foto: Bigelow Aerospace

Romturister som hoster opp noen millioner kroner for å komme seksualhistoriens bøker, kan ligge an til å få en skikkelig nedtur en gang i framtiden.

Ryktene har gått i over 20 år om at det først samleiet i rommet allerede er gjennomført.

Romsex står høyt på tabulisten både i den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA og i den russiske motparten.

Russerne sendte det første blandede mannskapet ut i rommet i 1982, men i følge kjennerne på den tiden var det usannsynlig at den gifte kosmonauten Svetlana Savitskaya rotet rundt med noen av mannfolkene på turen.

Det har også vært minst en homoseksuell mann med på romferder. Romekspert Erik Tandberg ønsker ikke å opplyse om navnet, i og med at astronauten ikke har kommet ut av skapet.

Nekter for sex-eksperimenter

Både amerikanerne og russerne nekter for at det er gjennomført noen eksperimenter som har med menneskelig seksualitet å gjøre, og talspersonene sier de ikke har kjennskap til slik aktivitet blant deres astronauter og kosmonauter.

Jeg kan ikke tenke meg at amerikanerne ville gjøre noe slikt, sier Erik Tandberg. – Faren for lekkasjer til media er alt for stor. Befolkningen i USA ville sett meget negativt på at skattepenger ble brukt til romsex, mener Tandberg. - Slik aktivitet stemmer ikke med amerikanernes bilde av romfarerne.

Første par på tur

Amerikaneren har tideligere sendt et ektepar ut i rommet. Astronautene Jan Davis og Mark Lee giftet seg kort tid før de før de tok av med romfergen Endeavour i september 1992.

Crew fra romfergen Endeavour i september 1992.

Mannskapet fra romfergen Endeavour i september 1992.

På bildet av mannskapet tatt i rommet, kan vi på venstre side se at ektemannen Mark Lee holder sin kone Jan Davis rundt livet. Selv dette var sterk kost for det amerikanske publikummet. De to har verken bekreftet eller avkreftet at de hadde sex på turen.

Dersom de gjennomførte samleie i rommet, så må resten av mannskapet ha vært klar over det. Det er dårlig plass om bord i romfergen, og både lyd og lukt sprer seg fort.

Om bord i den internasjonale romstasjonen og den nå havarerte russiske stasjonen Mir, er det mer enn nok gjemmesteder for elskende par.

På stasjonene har blandede mannskaper tilbrakt måned etter måned sammen. Historiene renner fritt, men bekreftelsene er demmet opp.

Ubehagelig og vanskelig

Dersom den første romsexen mellom to personer allerede er gjennomført, så var det sannsynligvis ikke så fantastisk som mange her på bakken tenker seg det er.

I vektløs tilstand samler all svette og kroppsvæsker seg på huden for å så frigjøre seg som frittsvevende kuler.

Dersom romfarerne ikke er meget påpasselige med hva som skjer rundt dem og med dem, vil beviset på deres aktivitet raskt spre seg som en dråpesky gjennom kabinen.

For mennene kan den vektløse tilstanden gi opphav til en pinlig erfaring. Blodtrykket faller, og det er vanskelig å få tilstrekkelig blodtilstrømning til blant annet svampelegemer.

Det rent mekaniske med akten er også utfordrende.

Simuleringer gjennomført i fly i vektløse, ballistiske baner, viser blant annet at den kjente og kjære misjonærstillingen er ubrukelig. Det er ikke mulig for paret å holde seg sammen.

I vektløs tilstand fører enhver bevegelse til en lik bevegelse i motsatt retning.

Av tolv stillinger var det bare fire som lot seg gjennomføre uten mekaniske hjelpemidler.

Gummistrikk og minitelt

Det mest beskrevne hjelpemiddelet for romsex er en stor gummistrikk. Den holder de to sammen, og fører til at den mekaniske energien beholdes.

Et annet triks er miniteltet eller soveposen med to åpninger. Inn i den kan de to elskovssyke krype og ha det bra.

Den russiske rombiologen Lyubov Serova har studert temaet, og hun sier i et intervju med nettstedet Space.com at hun er overbevist om at den menneskelige oppfinnsomhet vil finne gode løsninger på utfordringene det spesielle miljøet setter.

Egne elskovssuiter

Firmaet til den amerikanske forretningsmannen Robert Bigelow, mannen som har tjent en formue på hotellkjeden Budget suites of America, Bigelow Aerospace, tester nå ut komponentene til det som skal bli det første hotellet i rommet.

To Bigelow-moduler, Genesis 1 og 2, er allerede i bane. De er ikke akkurat som andre hotellrom.

Bigelow Aerospace kommer seg unna de største kostnadene ved å bruke oppblåsbare vegger, tak og gulv. Dermed holdes vekten nede, og med det prisen på oppskytningen.

Ideen er blant annet at en ansamling av oppblåsbare moduler i full størrelse skal settes sammen til et hotell for rom urister.

Hver av fullskalamodulene, romantisk kalt BA-330, vil bli 13.7 meter lange og 6,7 meter brede. Selv etter at alt utstyr og beskyttelse er montert, vil det være mer en nok rom til overs for det firmaet kaller ”variert menneskelig aktivitet”.

Nautilus Module

Fullskalamodulen BA-330.

Foto: Bigelow Aerospace

SISTE NYTT

Siste nytt