Flere tusen palestinere demonstrerte mot Charlie Hebdo

Demonstranter på Vestbredden, i Ramallah og Hebron, demonstrerte i dag mot at satiremagasinet Charlie Hebdo trykket karikaturer av profeten Mohammed.

Demonstrasjon mot Charlie Hebdo på Vestbredden

Palestinere som støtter Tahrir-partiet føyde seg i dag til rekken av protester i muslimske land mot Charlie Hebdo.

Foto: HAZEM BADER / Afp

Demonstrantene ropte at «Frankrike er terrorens mor. USA er terrorens mor,» skriver Reuters.

Demonstrasjonene kommer nesten tre uker etter at terrorister tok seg inn på kontorene til Charlie Hebdo i Paris og drepte tolv personer.

Demonstrasjoner i flere land

Satiremagasinet trykket i etterkant opp mer enn fem millioner eksemplarer av magasinet, der en karikatur av en gråtende Mohammed prydet forsiden.

Det har siden vært omfattende demonstrasjoner blant muslimer i flere deler av verden, blant annet i Groznyj der en million tok til gatene i protest.

For mange muslimer er profeten Mohammed så hellig at de oppfatter enhver karikatur av ham som krenkende.

I går protesterte titusener i Afghanistan mot karikaturene.

Demonstrantene på Vestbredden bar på bannere der det stod at «Det finnes kun én Gud og Mohammed er hans budbringer», skriver Reuters.

– Vesten må få som fortjent

Det er det islamistiske Tahrir-partiet som oppfordret til demonstrasjonene. Partiet taler for et islamsk kalifat for muslimske land.

– Vi har tatt til gatene for å kreve at muslimske armeer gir Frankrike og Vesten det de fortjener for sine gjentatte krenkelser av profeten, sa Baher Saleh, som er et medlem av partiet.

Demonstrasjon mot Charlie Hebdo på Vestbredden

Tahrir-partiets støttespillere mener at «Vesten må få som fortjent» for å krenke profeten.

Foto: HAZEM BADER / Afp

I etterkant av terrorangrepene i Paris, der også en jødisk butikk ble angrepet, marsjerte den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sammen med ledere fra hele verden i sympati for ofrene.

Mange muslimer ble provosert av at også Israels statsminister Benjamin Netanyahu gikk arm i arm med andre statsledere, fordi de holder ham ansvarlig for de mange døde palestinerne på Gaza i fjor sommer.

SISTE NYTT

Siste nytt