Flere tusen omkommet i Bangladesh

2388 mennesker er er meldt omkommet i syklonene i Bangladesh. I tillegg er flere hundre mennesker savnet etter en at en enorm bølge rammet tre byer.

Syklon Bangladesh
Foto: Pavel Rahman / AP

Det melder myndighetene i landet.

Flere tusen er skadd eller savnet, og antallet omkomne stiger raskt etter hvert som opplysningene kommer inn, ifølge en representant for Bangladeshs katastrofedepartement.

Dødstallet ventes å stige, og 650.000 landsbyfolk er evakuert fra sine hjem.

Hjelpeorganisasjoner regner med at tallet på omkomne vil stige til over 3.000.

De tre byene som ble truffet av en flodbølge på over 5 meter har til sammen 700.000 innbyggere nær kysten av Bangladesh, ifølge offisielle talsmenn.

 

Verst rammet var distriktene Barguna, der 474 personer omkom, og nabodistriktet Patuakhali, der 385 personer mistet livet.

Hjelpeorganisasjonene sier også at mer enn 5.000 mennesker er skadd som følge av uværet.

All kommunikasjon ødelagt

Bølgen oversvømmet byene Patuakhali, Barguna og Jhalakathi natt til i dag og har ødelagt alle kommunikasjoner.

Syklonen feide inn over landet torsdag. Hundrevis av mennesker var savnet i morgentimene, blant dem mannskaper om bord i over 100 fiskebåter i Bengalbukta.

Flere hundre tusen mennesker skal ha blitt hjemløse etter å ha blitt tvunget til å rømme da syklonen slo inn med full kraft i går kveld, skriver BBC.

Mektig storm

Syklonen "Sidr" raste inn over land med en vindstyrke på nærmere 70 meter per sekund, og felte trær og elektrisitetsmaster på sin vei.

- Hele landet er nærmest mørklagt, sa en talsmann for redningstjenesten i Mongla. Han medgir at myndighetene ennå ikke har oversikt over skadeomfanget.

Mer enn 40.000 frivillige hjalp til med å evakuere tusener av mennesker fra kystområdene. De evakuerte er transportert til spesialbygde syklonsikre bygninger.

Det bor nesten ti millioner mennesker i området, mange av dem svært fattige.

Det sørlige Bangladesh er ofte rammet av sykloner, men eksperter sier at denne er den kraftigste på lang tid, ifølge BBC.

Det er 16 år siden et uvær av slike dimensjoner har rammet det fattige asiatiske landet. Den gang mistet 138.000 mennesker livet etter at en enorm flodbølge slo inn over land, skriver Aftenposten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt