NRK Meny
Normal

Flere tusen flyktet

Under den én times lange våpenhvilen i dag flyktet flere tusen palestinere fra flyktningleiren ved Tripoli nord i Libanon. To sivile ble drept da leiren ble utsatt for en eksplosjon i kveld.

Nahr al-Bared flyktningleir

Palestinske kvinner gråter etter å ha blitt evakuert fra flyktningleiren Nahr al-Bared.

Foto: MOHAMED AZAKIR / REUTERS

En talsmann fra FN bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at to sivile palestinere ble drept da en FN-kolonne begynte å brenne.

Hjelpearbeidere ble tvunget til å forlate den palestinsk flyktningleiren, etter at de såvidt hadde rukket å komme seg inn med sårt tiltrengte forsyninger etter tre dager med kamper i leiren.

De fikk levert mat og medisiner, men ikke vann - fordi lastebilen med vann ble angrepet.

  Libanon: Magne prøvde å flykte  Dermed er våpenhvilen brutt, som ifølge den islamistiske gruppa Fatah al-Islam, ble inngått klokka 13.30 i dag, norsk tid.

Men den libanesiske hæren sa kun at den ikke ville skyte så lenge den ble skutt på.

Nahr el-Bared, Libanon

En FN-kolonne kom seg i dag inn til flyktningleiren Nahr el-Bared, men har nå måttet forlate den på grunn av nye angrep.

Foto: NASSER NASSER / AP

 Kampene mellom den libanesiske hæren og gruppa Fatah al-Islam har pågått ved og rundt flyktningleiren siden søndag. Men i dag traff altså grananter inne i leiren Nahr al-Bared i byen Tripoli, nord i Libanon.

Brann i FN-kolonne

Granatene skal ha slått ned rett ved en kolonne med nødhjelp, og en FN-kolonne begynte å brenne.

- Vi vet ikke hva som var årsaken til brannen, men vi måtte forlate leiren øyeblikkelig, forteller talskvinna for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger.

Noe av poenget med våpenhvilen var at sårede i flyktningleiren kunne evakueres og at en skulle få mulighet til å frakte humanitærhjelp inn i leiren.

Fatah al-Islams talsmann sa tidligere i dag at våpenhvilen ville være uten tidsbegrensning hvis den libanesiske hæren godtok forslaget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt