Flere trekker seg fra amerikansk valgkamp

Forrige uke trakk Lindsey Graham seg fra kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Nå gjør tidligere New York-guvernør George Pataki det samme.

Lindsey Graham og George Pataki

George Pataki (til venstre) og Lindsey Graham har begge trukket seg fra kampen om å bli republikanerne sin presidentkandidat.

Foto: Reuters/AFP

70 år gamle Pataki kom med kunngjøringen om at han trekker seg tirsdag kveld, etter at amerikanske medier tidligere på dagen hadde meldt at han kom til å trekke seg.

– Mens jeg i kveld avslutter min reise mot Det hvite hus og innstiller min presidentkampanje, er jeg sikker på at vi kommer til å velge den rette personen, en person som kan samle oss.

Det sa Pataki i et TV-innslag tirsdag kveld, som ble sendt i de tre delstatene Iowa, New Hampshire og South Carolina, de tre første statene som skal avgjøre hvem som blir Republikanernes presidentkandidat.

Han annonserte også på Facebook og Twitter at han vil trekke seg.

George Pataki regnes som en moderat stemme i Det republikanske partiet og har tidligere sagt at han ikke vil støtte Donald Trump, som leder racet om å bli Republikanernes presidentkandidat. Pataki mener Trump ikke er egnet til å være president.

Pataki var guvernør i delstaten New York mellom 1995 og 2007. Han lanserte sitt kandidatur i slutten av mai. I den siste meningsmålingen Ipsos gjorde for Reuters fikk han minst oppslutning av de republikanske kandidatene.

Det er bare en uke siden den republikanske senatoren Lindsey Graham (60) fra South Carolina trakk seg fra presidentkampen.

Det er vanlig at presidentkandidater trekker sine kandidatur om det ikke ser ut til å gå veien for dem på meningsmålinger. Det er nå 12 kandidater igjen av de 16 som kunngjorde sitt kandidatur tidligere i år. Også tidligere Texas-guvernør, Rick Perry, og Wisconsin-guvernør Scott Walker, har trukket sine kandidaturer.

SISTE NYTT

Siste nytt