Flere skutt og drept på fabrikk

Tre personer er døde og sju er såret etter en skyteepisode på en fabrikk utenfor den sveitsiske byen Luzern, opplyser politiet. Gjerningsmannen er blant de døde.

Skyting på sveitsisk fabrikk

Gjerningsmannen skal ha åpnet ild i kantinen, og er ifølge sveitsiske medier blant de døde.

Foto: Urs Flueeler / Ap

Overfor avisa Neuen Luzerner Zeitung bekrefter politiet at sju personer er såret, flere av dem alvorlig, etter en skyteepisode på en trelastbedrift ved navn Kronospan i byen Menznau.

Kronospan har rundt 400 ansatte, men skal nylig ha kuttet i produksjonen på grunn av mangel på trevirke.

Ifølge avisen Luzerner Zeitung skal gjerningsmannen ha åpnet ild i kantinen ved 9-tiden onsdag morgen. Vedkommende skal være blant de døde.

– Vi er i sjokk

Politiet sier at det virket som gjerningsmannen visste hvem han ville skyte. Det er ikke klart om han begikk selvmord eller ble drept av politiet. Han hadde ikke vært involvert i problemer tidligere, skriver NTB.

Det sveitsiske nyhetsbyrået SDA siterer redningstjenesten på at fire alvorlig skadde personer er fraktet til sykehus i helikopter.

– Vi er alle i sjokk. Vi gjør alt vi kan for å støtte de pårørende, sier Urs Fluder i Kronospan.

– Dette er en tragedie, både for familiene som er berørt og samfunnet vårt. Det som har skjedd er uforståelig, og gjør meg målløs, sier ordfører Adrian Duss-Kiener.

Skyting på sveitsisk fabrikk

Politiet har sperret av området rundt fabrikken.

Foto: Urs Flueeler / Ap

Våpendebatt

Ifølge nyhetsbyrået Reuters eier nesten hver tredje sveitser et skytevåpen, og det finnes ikke noe nasjonalt våpenregister.

Sveitsiske menn får beholde skytevåpen etter endt militærtjeneste, og sivile borgere kan få tillatelse til å kjøpe opptil tre våpen til privat bruk.

En skyteepisode i landsbyen Daillon i januar, der tre kvinner ble skutt og drept, har startet en ny våpendebatt i Sveits.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt