Flere skadd og pågrepet i koronademonstrasjon i Nederland

Flere titalls personer ble pågrepet og sju personer, blant dem politibetjenter, ble skadd da en koronademonstrasjon utartet til opptøyer i Nederland.

Demonstrasjonen utartet til kaotiske scener fredag kveld.

Demonstrasjonen utartet til kaotiske scener fredag kveld.

Foto: AP

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Politiet i Nederland har skutt og såret minst to personer etter at det brøt ut opptøyer i Rotterdam under en koronademonstrasjon i Rotterdam fredag kveld.

– Det er sårede i forbindelse med at skudd ble avfyrt, het det i en uttalelse fra politiet i Rotterdam sent fredag kveld.

Politiet har ikke opplyst hvor mange som ble truffet av varselskudd, men kringkasteren NOS meldte senere at det dreier seg om to personer. En vannkanon ble også tatt i bruk mot demonstrantene.

Flere hundre personer deltok i demonstrasjonen, som var rettet mot en delvis koronanedstenging som skal vare i tre uker.

Skjøt med fyrverkeri

Demonstrasjonen utartet ifølge politiet til opptøyer, der demonstranter satte fyr på ting flere steder, skjøt med fyrverkeri mot politi og kastet gjenstander mot politi og brannfolk.

– Frihet, ropte demonstrantene, som blant annet satte fyr på flere elsparkesykler.

Natt til lørdag var situasjonen roligere, men det røyk fra en utbrent politibil, og flere titalls sykler lå igjen, ødelagt, på stedet.

Rotterdams ordfører Ahmed Aboutaleb beskriver opptøyene som «en voldsorgie».

– Politiet måtte til slutt trekke våpen for å forsvare seg selv, sier han.

 Bildet tatt fra video protesterer demonstranter mot myndighetenes restriksjoner på grunn av koronaviruspandemien fredag ​​19. november 2021

Bildet tatt fra video protesterer demonstranter mot myndighetenes restriksjoner på grunn av koronaviruspandemien fredag ​​19. november 2021

Foto: AP

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 21.01.2022
76 118
Smittede siste 7 dager
249
Innlagte
1 413
Døde
4 304 776
Vaksinerte

SISTE NYTT

Siste nytt

Blinken om forhandlinger: – Kommet til kritisk øyeblikk

Forhandlingene mellom USA og Russland om Ukraina-konflikten er nå i gang i Genève. Dette kan være siste mulighet til å finne en fredelig løsning.