Flere skadd i syreangrep i Øst-London

Britisk politi har satt i gang etterforskning etter at flere gjerningspersoner skal ha angrepet kunder på et kjøpesenter i Øst-London med giftig stoff.

Noxious substance attack in east London

Området rundt Stratford senter i Øst-London er sperret av etter at flere skal ha blitt angrepet syre.

Foto: AP

Minst seks personer er skadd etter at flere gjerningspersoner skal ha angrepet forbipasserende med det som omtales som et giftig stoff, i nærheten av Stratford senter i Øst-London, sent lørdag kveld.

Så langt er en person pågrepet og mistenkt i saken, ifølge politiet.

– Vi har behandlet flere personer på stedet, og flere er fraktet til sykehus. Vi jobber fortsatt på stedet, forteller Paul Gibson i London Ambulance Service, til Sky News.

Flere britiske medier melder at det skal dreie seg om syre på spraybokser.

Området rundt et kjøpesenter i Øst-London er sperret av.

Ifølge en pressemelding fra Metropolitan Police etterforsker politiet i Newham flere angrep i Stratford hvor et skadelig stoff ble brukt.

28 år gamle Hossen, som jobber ved Burger King-restauranten på stedet forteller at han så et av ofrene løpe inn på toalettet i restauranten, for å vaske av seg syre i ansiktet.

Det var kutt rundt øynene hans, og han prøvde å kaste vann inn i dem, sier han til Sky News.

Etterforskes ikke som terror

Det er uklart om det dreier seg et eller flere angrep, men politiet sier hendelsen ikke blir etterforsket som et terrorangrep.

Noxious substance attack in east London

Nødetatene har rykket ut til Stratford senter i Øst-London.

Foto: AP

Ifølge vitner skal det ha oppstått panikk under hendelsen. Minst fem personer skal være skadd, men det er uklart hvor mange.

Politiet fikk meldinger om hendelsen klokken 20 lørdag. Meldingen gikk ut på at en gruppe menn hadde sprayet det som trolig er giftig spray.

Ifølge AFP ble utført 431 syreangrep i London i fjor, 398 av dem i Newham i Stratford.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt

Derfor er det bråk i Jerusalem

Flere hundre palestinere er skadet de siste dagene etter at israelsk politi stormet Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Situasjonen i den hellige byen kan komme ut av kontroll, ifølge eksperter. Hva er det som egentlig skjer?