Flere påkjørt ved Times Square

En 18 år gammel kvinne har mistet livet etter at en bil kjørte på fotgjengere i sentrum av New York City. Hennes 13 år gamle søster skal være en av de skadde. Politikilder opplyser at det trolig ikke er snakk om et terrorangrep, men promillekjøring.

Flere påkjørt ved Times Square

Politikilder opplyser at det ikke er snakk om et terrorangrep, men promillekjøring.

Foto: Seth Wenig / AP

22 personer skal være skadd og er fraktet til sykhus.

Brannvesenet i New York opplyser at fire av de som ble påkjørt i New York er kritisk skadet. For tre betegnes tilstanden som alvorlig, mens 15 har fått mindre skader.

– Jeg så nettopp en bil kjøre over folk i Times Square. Dette er det skumleste øyeblikket i mitt liv. Hva er galt med folk, skriver Michael Rickerby på Twitter.

– Jeg så en kvinne som lå skadd i et veikryss. Folk løp bort for å hjelpe henne, forteller et annet øyevitne, Josh Silverman, til CBS.

​Ifølge en AFP-fotograf på stedet ser det ut til å ha dreid seg om en ulykke. Vitner på stedet forteller derimot til Reuters at bilen kjørte imot trafikken og deretter på fortauet.

Laster Twitter-innhold

– Ikke terror

Politikilder opplyser til CBS at det ikke er snakk om et terrorangrep, men promillekjøring.

Det er ingen indikasjoner på at dette er et terrorangrep, sier borgermester Bill De Blasio.

Politimester James O'Neill opplyser at føreren er i politiets varetekt.

Mannen skal ha forsøkt å løpe fra åstedet. Han slo en politimann før han ble arrestert, forteller vitner til New York Post.

Føreren skal være en mann i 20-årene som har blitt tatt for promillekjøring tidligere, melder Ap. Politiet ser på det som en isolert hendelse, men etterforskningen pågår fortsatt.

Laster Twitter-innhold

Sperret av området

Politiet beordrer alle i nærheten om å ikke forlate bygningene. Området er sperret av og det er ambulanse og politi på stedet.

Sperringer av stål som ble satt opp etter terrorangrepene i Europa, skal ha bidratt til at den løpske bilen ble stanset tidligere, melder CBS.

Laster Twitter-innhold

Pressetalsmann Sean Spicer sier president Donald Trump holdes oppdatert om situasjonen på Times Square. Trump Tower ligger bare noen hundre meter unna åstedet.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt