Flere omkomne i uvær i Europa

Minst fire personer har mistet livet i uværet som har rammet flere europeiske land. Stormen skaper trøbbel for togtrafikken og flere flyavganger er torsdag kansellert.

Det blåser kraftig flere steder i Europa, blant annet i Nederland. Minst fire personer har mistet livet i uværet.

Nederland er blant landene som er rammet av den kraftige stormen som i Tyskland har fått navnet Friederike.

Nederlands nasjonale værvarsling har hevet farenivået til rødt, som er det øverste nivået, og minst tre personer i landet har mistet livet i uværet, skriver The Guardian. Alle tre ble ifølge politiet truffet av fallende trær eller avfall.

Uvær nederland

En mann står ved siden av et tre som har falt i Nederlands hovedstad Amsterdam.

Foto: Peter Dejong / AP

I Belgia omkom en bilfører da et tre knuste bilen hun satt i, ifølge lokale medier.

Også tidligere i januar ble store deler av Vest-Europa rammet av uvær. Ekstremværet «Eleanor» krevde minst tre liv, og flere ble skadd.

Trafikktrøbbel

I løpet av formiddagen hadde Nederlands veivesen VID registrert 25 store lastebiler som hadde blitt blåst over ende, og det ble meldt om trafikkaos flere steder.

Laster Twitter-innhold

Uværet lot seg blant annet merke på flyplassen Schiphol utenfor Amsterdam, som er blant de travleste i Europa. Flere avganger ble torsdag kansellert, og på et tidspunkt skrev flyplassen at alle avganger og landinger var innstilt.

Laster Twitter-innhold

Klokka 12 startet trafikkavviklingen opp igjen, men takplater som hadde blåst av terminalbygget førte til at flere innganger var stengt. Så langt torsdag er minst 320 flyginger kansellert.

I enkelte områder langs kysten er det målt vindkast med opptil 39 sekundmeter, og det meste av togtrafikken er stanset. Politiet har ifølge BBC valgt å stenge sentrum i byen Almere, med sine rundt 200.000 innbyggere, og de har oppfordret innbyggerne til å holde seg hjemme.

Laster Twitter-innhold

Stengte skoler

Også togtrafikken har hatt problemer torsdag. Nederlands nasjonale togselskap NS stanset klokka 11 all trafikk på grunn av uværet.

I en oppdatering litt over klokka 15 heter det at stormen har forårsaket flere skader på toglinjene, men at de jobber for å få satt i gang trafikken igjen.

I Tyskland har uværet ført til at all togtrafikk i delstaten Nordrhein-Westfalen og i deler av Rheinland-Pfalz er stanset, og det er ikke ventet at den gjenopptas før mot slutten av dagen.

I flere byer nord og vest i Tyskland er skoler stengt som følge av ekstremværet, og flere flyginger ble kansellert fra flyplassene i München og Düsseldorf.

I East Anglia på østkysten av Storbritannia ble det målt en vindstyrke på opptil 35 meter i sekundet, og flere enn 46.000 husstander var uten strøm, ifølge The Guardian.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt