Hopp til innhold

Flere titalls omkommet i togulykke i Spania

Minst 77 mennesker skal ha omkommet etter at et tog sporet av ved Santiago de Compostela, nordvest i Spania, onsdag, melder spanske myndigheter. I tillegg er til sammen 143 personer skadd.

Mange skal ha omkommet etter at et tog sporet av ved Santiago de Compostela, nordvest i Spania.

Se video fra ulykkesstedet

Dødstallene har økt gjennom natten. Det spanske nyhetsnettstedet ABC.es skrev klokken 01.00 i natt at dødstallet er kommet opp i 60 personer i togulykken. Ifølge samme nettsted var 50 mennesker skadd på det tidspunktet.

Er du på stedet, har innspill eller bilder? Tips NRK her!

I løpet av natten har tallet på omkomne økt, og nå er det bekreftet at minst 77 mennesker har omkommet, mens 143 er skadd, skriver AFP.

Lederen for regionalmyndighetene i Galicia, Alberto Núñez Feijóo, sier til Televisión de Galicia at tilstanden for 20 av de skadde er alvorlig. En pressetalskvinne for Núñez sier at tallene er foreløpige.

Den spanske regjeringen holdt i natt et krisemøte i forbindelse med togulykken. Ministrene skal besøke ulykkesstedet i tidlig torsdag, sier en talskvinne til Reuters.

Her kan du følge saken i NRKs Nyhetssenter.

Statsministeren sympatiserer

Like etter klokken 23.00 kom den første bekreftelsen på den tragiske togulykken.

– Minst 35 mennesker omkom i togavsporingen i Spania, sier presidenten for regionen Galica, Alberto Nunez Feijoo, til radiokanalen Cadena Ser. Han sier samtidig at det er for tidlig å fastslå årsaken til ulykken.

Den spanske statsministeren Mariano Rajoy uttrykket sin medfølelse med ofrene og de pårørende.

– Jeg ønsker å uttrykke min medfølelse og solidaritet med ofrene i den forferdelige togulykken i Santiago, skriver han på Twitter.

Ifølge ACB.es har nabolandet Portugal tilbudt den spanske regjeringen å bistå i redningsarbeidet. Administrasjonsminister i Portugal Miguel Macedo har vært i kontakt med Spanias innenriksminister Jorge Fernandez Diaz. Han har tilbudt å bistå med alle tilgjengelige ressurser.

Togselskapet: – 218 passasjerer

218 passasjerer, i tillegg til mannskapet, var om bord da ulykkestoget sporet av nær den spanske byen Santiago de Compostela, melder togselskapet Renfe, ifølge Reuters. Toget, som var på vei fra Madrid til Ferrol, sporet av klokken 20.41. Strekningen toget kjørte forbinder Madrid og Ferrol.

Mange mennesker skal være tildekket med tepper, meldte avisen på sine nettsider etter ulykken.

– Det er mange døde mennesker her, herregud, skal en nabo i området ha sagt til Radio Galega.

Toget skal være den raskeste typen selskapet opererer med og skal ha fått problemer i en krapp sving.

Redningsmannskaper jobber nå på spreng for å hjelpe de skadde og organisere redningsarbeidet i området. De har også begynt å undersøke hva som førte til avsporingen.

(Saken fortsetter etter bildet)

Togulykke i Spania

Mange er døde etter at toget sporet av. Togsettet er den raskeste typen selskapet Renfe opererer med.

Foto: EBU

Frykter at tallet på døde kan øke

Lokalbefolkningen har fortalt Europa Press at de hørte en eksplosjon i 20.40-tiden onsdag og så en stor røyksøyle.

Togselskapet Renfe bekreftet at det har vært en ulykke.

– Det er flere døde og skadde i ulykke nær Santiago de Compostela, sier selskapet til nyhetsbyrået AFP, men kan foreløpig ikke bekrefte hvor mange det gjelder.

Det er fryktet at tallet på omkomne kan stige utover dagen, i det som skal være den verste togulykken på 40 år i Spania.

Ikke kjent om nordmenn er involvert

Det norske utenriksdepartementet har foreløpig ikke fått melding om norske passasjerer på toget.

Santiago de Compostela er et kjent turistmål, og er stedet hvor de mange pilegrimsturene i Spania ender. Mange norske turselskap arrangerer reiser til byen, og hvert år er flere hundre nordmenn på besøk i byen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SPAIN TRAIN ACCIDENT TRAIN DERAILES IN SANTIAGO DE COMPOSTELA

Mange er drept i togulykke i Santiago de Compostela i Spania onsdag kveld.

Foto: OSCAR CORRAL / Epa

SISTE NYTT

Siste nytt